24-03-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Ronde van Noord-Holland ook voor jeugd

Tijdens de 42e Ronde van Noord-Holland wordt er voor het eerst ook een fietstocht voor de jeugd georganiseerd. Kinderen tussen de 8 en 16 jaar kunnen op zaterdag 19 april een toertocht van 30 km door het prachtige Wormer- en Jisperveld fietsen. Op de route wordt bij wielervereniging DTS een ronde over het 1.250 meter lange wielerparcours gereden. Een leuke extra uitdaging, want de tijd op het parcours wordt vastgelegd zodat de snelste fietsers een prijs kunnen winnen.
Jeugd Ronde van Noord-Holland
De Ronde van Noord-Holland is één van de grootste toertochten in de regio en trekt jaarlijks duizenden enthousiaste fietsers. Met de toevoeging van de jeugd route wil de Ronde van Noord-Holland nog meer een evenement voor de hele familie worden. De Jeugd start om 10.00 uur vanaf de sporthal in Oostzaan. Er zijn drie leeftijdsgroepen (8 tot 12 jaar, 12 tot 14 jaar en 14 tot 16 jaar), die onder begeleiding van een aantal voorfietsers de route over 30 km afleggen. Tussentijds vindt de tijdrit op het wielerparcours van DTS plaats en wordt er op het Nikki Terpstraplein van alle deelnemers een groepsfoto gemaakt. De finish is weer in Oostzaan, waar ook de prijsuitreiking van de tijdrit plaatsvindt. Er zijn prijzen te winnen voor de eerste drie jongens en meisjes per leeftijdscategorie.
Inschrijven voor de Jeugd Ronde van Noord-Holland en de reguliere versie is t/m zondag 6 april mogelijk op de website www.rondevannoordholland.nl. Na-inschrijving is ook mogelijk op de dag zelf (zaterdag 19 april), maar dan wordt een hoger inschrijftarief gevraagd.
 van