22-09-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Rondje Iberisch schiereiland

Ik hou van vrijheid. Dat geeft mij het gevoel dat ik leef. Vrij om te denken wat ik wil doen. Vrijheid zonder anderen pijn te doen of hun vrijheid te beperken. Om zo te leven moet je wel sterk zijn en accepteren wie je bent. Volg je dromen en denk niet aan geld. Geef positieve energie aan het universum en je krijgt het terug.

Hymer

In het kader van het bovenstaande vatte ik afgelopen winter het idee op om op roadtrip te gaan en een ronde te maken door het Iberisch Schiereiland. Om de wind, de golven en de zon te volgen. Samen met mijn vriendin Rocío laden we onze Hymer Free 540 Blue Evolution vol met allerlei gear. Kitesurf-, foil-, snowkite-, surf- en wing-spullen. Nu hoor ik je denken ‘je hebt het over niet nadenken over geld?’ maar ik heb deze camper gesponsord gekregen en hetzelfde geldt voor mijn gear. Positieve energie geeft positieve energie terug.

Cádiz

De trip begint bij Cádiz in Spanje waar we wonen. Het plan is om het hele Iberisch Schiereiland rond te rijden. Uiteindelijk hebben we meer dan tienduizend kilometer gereden langs de kust van Portugal en Spanje en langs de grens met Frankrijk. Vanuit Cádiz rijden we via de Mediterrane kustweg naar Almeria waar we overnachten in de woestijn van Tabernas. Een fantastische plek om in harmonie met de natuur te genieten van de gigantische sterrenhemel. De volgende ochtend gaan we naar Playa de los Muertos in de buurt van Almeria. Dit is wel een van de mooiste stranden die ik ooit heb gezien. En eigenlijk zo dichtbij waar we wonen. Vanaf hier rijden we door naar Cap de Creus in het noordoosten van Spanje, niet zo ver bij Barcelona vandaan. Het noordoosten van Spanje is zo prachtig. Mooi weer, rustig, natuur en overal sinasappelbomen. Nu snap ik waarom veel mensen hier willen wonen. Op elk strand waar we stoppen kan ik wel iets doen. Zij het kitesurfen, kitefoilen, surffoilen of wingfoilen. Maar het gebied heeft ook goede mountainbike mogelijkheden. 

Pyreneeën 

Vanaf Cap de Creus rijden naar de noordgrens van Spanje met Frankrijk en gaan we door de Pyreneeën naar de Atlantische Oceaan. Onderweg zien we dat het sneeuwt in Andorra en besluiten daarheen te gaan om te snowkiten. We slapen in de camper boven op de berg onder een magische sterrenhemel. Op dit soort momenten moet je in het nu leven. Niet bezig zijn in je hoofd met andere dingen. Luister naar je hart, je ziel, je innerlijk. Helemaal Zen rijden we een paar dagen later door naar de Baskische Kust in Spanje. Hier rollen dikke golven binnen en heb ik de vetste surf-, foil- en kitesurf-sessies gehad. Voor twee weken was het elke dag een herhaling van opstaan, ontbijten, surfen, lunchen, surfen, avondeten, surfen en slapen. Daarna gaan we door naar Galicië, één van de wildste regio’s van Spanje en een van mijn favoriete plekken. Het doet mij denken aan het Bretagne waar ik ben opgegroeid. Regenachtig, groen, ruig. Maar als de zon tevoorschijn komt is het magisch. Hier voel je je echt één met de natuur. Qua surfomstandigheden is het ook ruig en wild. Ik hoor nog de golven kapotslaan op het strand terwijl ik wakker word in de ochtend. 

Portugal

Hierna rijden we drie weken langs de kust van Portugal. Prachtig land. Prachtige surfomstandigheden. Sommige stukken zijn druk, andere stukken kom je urenlang niemand tegen. Veel mensen vragen mij hoe we hebben kunnen reizen in deze Covid-19-tijd terwijl Spanje en Portugal in lockdown zaten. Nou we hebben deze roadtrip als werk bestempeld. En voor mij was het dat ook: omdat er geen wedstrijden waren waar ik aan kon meedoen maakte we van deze reis één grote photoshoot. Elke dag zochten we naar geschikte locaties om mooie foto’s te maken en te filmen. Binnenkort komt er een achttien minuten durende film uit van deze roadtrip. Ik maak al meer dan zes jaar televisieshows voor de Franse tv-kanalen en heb 25 documentaires gemaakt van elk 52 minuten. Samen met mijn twintigjarige ervaring als pro-kiteboarder weet ik inmiddels wel hoe je een verhaal verteld om tot een mooie kitesurffilm te komen. Ik vond het in ieder geval erg leuk om mijn passies te mixen en ben benieuwd wat jullie van mijn film vinden. Hou mijn instragram-pagina daarvoor in de gaten.

Dit verhaal over ‘’Rondje Iberisch schiereiland” komt uit Access #2 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van