02-04-2012 - Snowboarden, Nieuws

Rookie Team zoekt freestyle talent

Het Rookie Team is op zoek naar freestyle snowboarders die gemotiveerd zijn, hard kunnen werken, grenzen willen verleggen én de wereldtop willen behalen.

Snowboarders die geboren zijn in tussen 1994-2000 en talent hebben op het onderdeel slopestyle, big air en/of halfpipe zijn van harte welkom om hun skills te laten zien bij de selectiedag op zaterdag 12 mei 2012!

Het Rookie Team is de opstap naar de nationale selectie snowboard freestyle. De snowboarders uit het Rookie Team worden begeleid in hun weg naar de snowboardtop op de onderdelen slopestyle, halfpipe en big air. Snowboarders die geselecteerd worden voor het Rookie Team, volgen een uitgebreid trainingsprogramma. Dit programma bestaat uit trainingen op sneeuwbanen, sneeuwtrainingen in het buitenland, deelname aan de Nederlandse kampioenschappen en verschillende internationale wedstrijden. Ook fysieke trainingen en trainingen op trampolines staan op het programma.

Het trainingsprogramma van het Rookie Team kun je t.z.t. op de website van Ultimate Snowboarding downloaden.

Voorlopig programma selectiedag:
09.45 uur – Aanmelden.
10.00 – 11.00 uur – Inboarden op piste 3.
11.00 – 12.00 uur – Selectie snowboardvaardigheden op piste 3.
12.15 – 12.45 uur – Selectie snowboardvaardigheden op piste 2 (’00 en ’99).
12.45 – 13.30 uur – Lunchpauze en vertrek naar sporthal op eigen gelegenheid.
13.30 – 15.30 uur – Selectie fysieke vaardigheden.
15.30 – 16.30 uur – Individuele gesprekjes met de snowboarders.
16.30 uur – Einde selectie.

Tijdens de selectiedag beoordelen de trainers van het Rookie Team je tricks over de big jump op piste 3. Er wordt op de volgende skills geselecteerd: straight air met grabs, backside spins, frontside spins en ‘specials’ (vrije tricks, zoals rodeo, cab of switch backside etc.). Neem je snowboardmaterialen, bescherming (helm = verplicht) en warme kleding mee. De jongste snowboarders (’00 en ’99) kunnen hun tricks op de schansen op piste 3 én op piste 2 (kleinere schans) laten zien. De fysieke testjes bestaan uit: conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. Neem je sportkleding, hardloopschoenen, zaalsportschoenen, een bidon met drinken en een handdoek mee.

Locatie: SnowWorld Zoetermeer
Kosten: € 10,00 (excl. toegang sneeuwbaan: € 20,00 voor twee uur).
Aanmelden: inschrijfformulier vóór 7 mei a.s. mailen naar: g.compeer@snowboard.nl
Post: Nederlandse Ski Vereniging, Postbus 82100, 2508 EC in Den Haag.
In week 19 ontvang je een e-mail met de laatste informatie.

Ben je geblesseerd of kun je om een andere reden niet deelnemen aan de selectiedag, geef dit dan vóór 10 mei a.s. per e-mail aan ons door. Uiterlijk twee weken na de selectiedag ontvang je een brief of je wel of niet bent geselecteerd voor het Rookie Team.

Download: Inschrijfformulier selectiedag

 van