10-02-2017 - Skiën, Nieuws

Ross Tester en Olivia Askew winnen het Freeride Junior WC 2017

De Freeride Junior World Championship 2017 is tot zijn eind gekomen. Meer dan 60 jonge riders namen deel aan het meest prestigieuze junior event. De jonge atleten streden tegen elkaar op het erkende freeride terrein; de Pic Alt de Cubil. Ondanks de hevige sneeuwval en het slechte zicht lieten de deelnemers zich van hun beste kant zien. Aan het einde van het evenement werd de jonge Amerikaan Ross Tester verkozen tot beste mannelijke skiër en bij de vrouwen kwam Olivia Askew als winnaar uit de bus. 

Beeld door: freerideworldtour.com/D.Daher

Mannen

Ross Tester legde een ongeëvenaarde run af met een goede lijn en twee airs die niet zouden mistaan bij de grote mannen. Ook de nummer 2 Solomon Butler (CAN) liet een stabiele run zien met als hoogtepunt een dikke 360. Lorenzo Carbonatto (ITA) complementeerde de top 3 met een sterke run.

Bekijk hier onder de winnende run van Ros Tester.

Vrouwen

Olivia Askew (USA) viel het meeste op bij de vrouwen. Ze opende haar run met een dikke air en hield daarna een sterke lijn aan die ze afsloot met een stomped air. Door deze run hield Askew, de Zwitserse Eva Battolla van de eerste plaats. Rhegan Williamson (CAN) werd de nummer 3 ij de vrouwen.

Bij het snowboarden werd Hank Kennedy (USA) de nummer 1 van de mannen, Heidi Farmer (CAN) werd uiteindelijk de beste vrouwelijke boarder.

De Freeride Junior World Championship 2017 werd gehouden van 5 tot 8 februari in Grandvalira, Andorra.

freeride junior world championship d.daher 1

Ski mannen
  1. Ross Tester
  2.  Solomon Butler
  3.  Lorenzo Carbonatto
Ski vrouwen
  1.  Olivia Askew
  2.  Eva Batolla
  3.  Rhegan Williamson

Bekijk hier onder de winnende run van Ros Tester.

Voor andere beelden en informatie over de Freeride Junior World Championship 2017 klik je hier.

 

 van