03-06-2019 - Mountainbiken, Nieuws

ROTOR’s KAPIC carbon crank

Ervaar het lichte gewicht

ROTOR heeft al haar kunde en kennis van het al jaren fabriceren van de beste cranks op de markt ingezet om een grote sprong te maken naar het werken met carbon vezels.

De nieuwe KAPIC carbon is ROTOR’s lichtste en stijfste crankset ooit van slechts 429 g (175 mm, 32t w/o BB). Het is ontworpen als reactie op de “cutting edge” bike ontwerpen van de hedendaagse MTB rider, om de meest veeleisende en zware rij omstandigheden te kunnen weerstaan met een geweldig resultaat in gewicht, kracht en stijfheid.

Geïnspireerd door overwinningen

Rotor heeft een buitengewoon lichte crankset gecreëerd. Een die de hoge kwaliteitseis van de profs aan kan, van de explosieve trap kracht die nodig is op het WK circuits, tot de endurance en en de recovery riding van de Epic marathon stage races.

De carbon editie van de KAPIC crank familie is geïnspireerd door de zeven historische overwinningen van de ROTOR atleten op de legendarische Cape Epic waar ‘s werelds elite rijders proberen de wilde schoonheid van Africa’s off-road trails over te steken. KAPIC carbon is tot het uiterste gestest. Dit gebeurde op haar WK  debut door elite rijders van Primaflor-Mondraker-ROTOR, Absolute Absalon, Specialized Racing Team & CST Sandd Bafang onder de strengste MTB omstandigheden op Albstadt en Nove Mesto.

Het fabriceren van cranks van carbon vezels complimenteerd de evolutie van breedere MTB bike frames, die een zeer scherpe openingshoek vereist van de crank, rekeninghoudend met de as. ROTOR heeft de precieze en ideale mix van het lichtgewicht carbon vezel om te kunnen  voldoen aan de betrouwbaarheidseisen van ROTOR producten en KAPIC Carbon is beschikbaar voor zowel Boost als Super Boost ketting opties in 165 mm, 170 mm and 175 mm crank lengtes.

Ontwerp focus – Carbon Technologie

Elk van de elegante rondingen en transities van de crank structuur zijn te danken aan de physieke intentie en de ontelbare berekeningen. ROTOR heet alle vectoren van mogelijke krachten geanalyseerd en toegepast op de kwaliteitscontrole en goedkeuringsproces in de strengste condities, om een elite all-mountain crankset te produceren met een onweerstaanbaar esthetisch resultaat.

In het samengaan van carbon en aluminium bij de as hoek en het pedaal fitting, heeft ROTOR ontelbare carbon vezel modellen getest. Hierbij werd gebruik gemaakt van een secuur ontwikkelingsproces om de snelst te beschadigen elementen van de crank te verstevigen met hun ROTOR Carbon technology. Om het buitengewone lichte gewicht te bereiken, is het ontwerp zo gemaakt dat het alle kracht die uitgeoefend wordt op de crank ingezet kan worden bij een krachtige sprint, singletracks, over drops and jumps gedurende duizenden kilometers op de snelste mountainbike routes.

KAPIC carbon is de laatste toevoeging aan de Direct Mount technologie familie die beschikt over een gepatenteerde spline interface die de crank arm verbindt, as en kettingblad die ervoor zorgen dat de crankset makkelijker in- en uit elkaar gehaald kan worden. hierdoor kan je gemakkelijk de perfecte kettingblad maat voor iedere rit uitkiezen, en deze makkelijk verwisselen met slechts één bout.

ROTOR’s OCP mount technology met Q RINGS® stelt jou in staat om heel precies jou Optimale Chainring (kettingblad)  Positie (OCP) af te stellen en pas jouw unieke OCP aan for maximale kracht aan jou trapstijl. Customize & bescherm jouw crank armen met rubber bumpers, keuze uit zeven stijlvolle kleuren: zwart, blauwe, groen, geel, rood, roze of oranje.Technical Specifications

Name

KAPIC Carbon

Weight (g)

429 g (175 mm, 32t w/o BB)

Crank Lengths

165 mm / 170 mm / 175 mm

Axle

Boost (L135) or SuperBoost (L144)

Chainrings

Q RINGS® DM: 26t, 28t, 30t, 32t, 34t, 36t, 38t, 40t
Redondo DM: 26t, 28t, 30t, 32t, 34t, 36t, 38t, 40t

Q-Factor

169.5 mm Boost / 178.5mm SuperBoost

Chain line

52 mm Boost / 56.5 mm SuperBoost

Material

Carbon Fibre

Color

Gloss black / Choice of seven bumpers: black, blue, green, yellow, red, pink, or orange.

Compatibility

BB92, BB89, BSA, BB30, PF30

Technologies

ROTOR Carbon, OCP Mount, Direct Mount

 

 

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste mountainbike magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Up/Down!


            
 van