23-10-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Route: Limburg

Dobberend tussen Nederland en het Schotse Edinburgh staarden we met z’n vieren naar de ondergaande zon die langzaam in de zee leek te zakken. We haalden herinneringen op aan een fietstrip in het Duitse Freiburg en keken vooruit naar wat ons op het Schotse vastenland te wachten stond.

Tekst: Rick Brauwers // Foto’s: George Deswijzen

De weilanden ten noorden van het kerkdorp zijn verborgen onder een deken van nevel en flarden van mist waaien over het wegdek. De mooiste fietservaringen passeerden de revue. Van ouderwets verdwalen in Belgische dorpjes tot de mooiste uitzichten tijdens het gouden uur van de zonsondergang. Aan de horizon was nog maar een klein streepje zon zichtbaar toen ik mijn gedachten liet spreken. ‘Ik zou wel eens een zonsopkomst tegemoet willen fietsen.’ zei ik terwijl het laatste restje bier ronddraaide in mijn glas. ‘Van het donker naar het licht fietsen.’ vulde ik mijn halfbakken idee aan.

Wielrennen route limburgIk vind het leuk om gekke ideeën te delen met mensen waarvan ik weet dat ze openstaan voor dit soort dingen. Je kent die momenten wel. Je hebt een idee en voordat je het weet spreek je het uit. Vreemde hersenspinsels, niet goed over nagedacht en soms onrealistisch. Maar in dit geval leidde het tot iets moois.

Deze route in Zuid-Limburg komt uit Wielrenblad #4 van 2015 . Voor meer tips, reviews, en reisverslagen kijk dan even op verder op onze website van Wielrenblad. Ook staan hier nog meer routes. Wil je op de hoogte blijven van het laatste wielernieuws en wil je graag het magazine op de deurmat ontvangen? Abonneer je dan op Wielrenblad magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

Hier kan je de Route van Zuid-Limburg downloaden voor jouw GPS. 

 van