Fietsroute Arnhem: van Arnhem naar Harderwijk en terug

Tijdens dit interview met Merlijn Spenkelink spreken we hem over zijn favoriete fietsroute die loopt van Arnhem naar Harderwijk en terug. Geniet van een mooie dag in het zadel over rustige wegen en slingerende fietspaden.

Hoe heb je de fietsroute vanuit Arnhem leren kennen?

Vanuit Arnhem fiets ik bijna de hele Veluwe over, alleen richting Harderwijk kom ik nooit. Een goed excuus om een mooie fietsroute te beginnen in Arnhem en richting Harderwijk te gaan. De route heb ik via Komoot die kant op gepland met daarin alle rustige wegen en mooie plekjes op te zoeken.

Wat maakt dat het je favoriete solo fietsroute vanuit Arnhem is?

De afstand van deze fietsroute is perfect voor een heerlijke dag in het zadel die begint en eindigt in Arnhem. De wegen zijn grotendeels rustig, vrij van auto’s en gaan door de prachtige natuur die de Veluwe rijk is. Daarnaast zitten er ook nog een paar mooie gravelstroken verstopt in de fietsroute die goed te doen zijn op de racefiets, iets wat ik eigenlijk nooit laten kan als ik een route bouw.

Wat is het ‘hoogtepunt’ van de fietsroute vanuit Arnhem?

Letterlijk is dat de top van de Zijpenberg, op 107 meter boven NAP. Maar het mooiste gedeelte van de fietsroute vanuit Arnhem is wat mij betreft het slingerende fietspad door het Beekhuizerzand, een van de grootste zandverstuivingen van Europa. Een surrealistische ervaring om vanuit het niets zo’n groot open zandgebied door te rijden!

Fietsroute Arnhem

Wat is de beste tijd van de dag om deze fietsroute vanuit Arnhem te rijden?

Als ik deze fietsroute kies, dan vertrek ik lekker op tijd in de ochtend weg vanuit Arnhem, dan heb ik de hele dag om van deze route te genieten.

Heb je de afgelopen tijd een bijzondere ervaring of herinnering opgedaan tijdens het solo rijden van deze Arnhemse fietsroute?

De rust en stilte die op sommige stukken van deze fietsroute heerst in combinatie met de prachtige natuur rondom Arnhem, dat werkt haast therapeutisch. Het is voor mij de perfecte manier om volledig in het nu te zijn.

De fietsroute vanuit Arnhem van Merlijn kan worden gevonden op onze Komoot pagina.

Tekst en foto’s: Merlijn Spenkelink

De Arnhemse fietsroute van Merlijn kan nogmaals onder aan deze pagina worden gevonden. Nog geen lid van Komoot? Opgeven is heel eenvoudig:

  1. Klik hier om naar de pagina van Komoot te gaan.
  2.  Maak een account aan en volg de stappen in beeld of log in met je gegevens
  3.  In beeld zie je een balk waar je de code WIELRENBLAD2020 in kunt vullen
  4. BONUS: Als je de code ingevuld hebt kun je één regiobundel gratis downloaden.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!