Saalbach

De gebieden Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn, niet de minste namen, hebben de handen ineengeslagen en vormen met maar liefst 270 kilometer aan pistes een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Saalbach is een zeer populair gebied bij de Nederlander. Waarom eigenlijk? Reden voor een inspectie.

Afdalingen

Je kunt alle kanten op in dit wintersportcircus. Freestyle, freeride, pisteknallen. Met 2100 meter is het niet echt een hoog gebied, maar het blijkt wel geliefd vanwege de lange blauwe pistes, die tezamen 53 procent van de afdalingen vormen. De freestylers kunnen naar het Nightpark in Hinterglemm of het Nitro Snowpark in Leogang. Bij de Bernkogel is een Learn-to-Ride-park en een boardercross te vinden.

Saalbach

Liften

Met de merendeels zeer moderne liften (28 gondelliften, 22 stoeltjesliften en 20 sleepliften) ben je zo boven. De dagprijs voor een skipas in het hoogseizoen is 53 euro en dat is wat aan de hoge kant, maar je krijgt er wel vele kilometer piste voor terug. Binnenkort waarschijnlijk nog meer als de liftverbinding met Zell am See opengaat.

Uitgaan

Natuurlijk kun je overal heerlijk eten. En de après-ski? Ook die is top. Check de après-skibar van de Goaßstall onderaan de Reiterkogelbahn (let op: niet voorbij cruisen, anders moet je weer een stukje de berg op lopen) of Bauer’s Schi-Alm in Saalbach onderaan de Turmlift of Hinterhagalm bovenaan de Turmlift (met name de Hartendans van eigenaresse Evi).

Saalbach

Opmerkingen

De slogan “Home of Lässig!” laat zich lastig vertalen, maar betekent ongeveer “plek voor de relaxte toffe mensen”. Dus waar wacht je nog op?


Meer lezen?

Dit artikel is afkomstig uit Taste snowboard magazine 2017 #2. Mocht je meer reisverhalen, interviews, tips & tricks en nog veel meer willen lezen? Taste snowboard magazine 2017 #2 is los te bestellen in onze webshop. Voor het gemak kun je ook abonnee worden zodat je geen nummer meer hoeft te missen!

Woord: Cees de Wildt   Beeld: Landal Skilife, Saalbach