12-04-2023 - Mountainbiken, Nieuws

De Stijfste Competitie met Roval Control

Het World Cup seizoen komt er bijna aan. Een mooi moment om een lijn van onderdelen te lanceren die prominent aan de startlijn zullen staan. De Roval Control Launch is een familie van vier XC, raceklare onderdelen: Geïntegreerde cockpit, stuur, zadelpen – en een set serieus sterke XC-wielen. De componenten zijn geïnspireerd door het idee dat ‘The Biggest Flex is No Flex’ om precieze controle en efficiënt rijden over elk terrein te leveren. De Roval Control familie levert op het hoogste niveau met prestatiegerichte geometrie, waanzinnige gewichtsbesparing en bovenal de controle die alleen beschikbaar is met het stijfste ontwerp en de stijfste materialen op de markt.

Roval Control SL stuur Cockpit

Voor de racer die volledige integratie nodig heeft voor full-gas inspanningen, is er de Roval Control SL Cockpit.

Roval Control SL stuur

Voor XC racing staat stijfheid gelijk aan snelheid. Dat is wat ons aan het denken zette bij het bouwen van het Roval Control SL stuur. Geïnspireerd door trailbike-technologie, wisten we dat een 35mm stuurklem breedte ons de stijfheid zou geven die onze atleten vroegen.

Roval Control SL zadelpen

Onze Control SL zadelpen brengt je in een ideale positie voor krachtige inspanningen en is eenvoudig te verstellen dankzij het 2-bouts systeem waarmee je micro-uitlijningen kunt maken voor die gedoseerde aanvalspositie – en dat terwijl hij vederlicht blijft voor XC rijden en racen.

Roval Control Alloy

Hoewel het misschien verrassend is om een aluminum wiel te zien naast deze top carbon componenten, hebben we maar één antwoord: rijd erop en voel. Het resultaat van onze wilde over-engineering, is een trail-ripping, best-of-the-best, aluminium wiel; gehouden aan dezelfde normen als onze hoogste-end Control SL carbon componenten. 

Specialized is zo enthousiast dat ze deze wielen op de markt brengen op het moment dat de World Cup begint. De teamrijders zullen naar het podium trappen met deze high performance onderdelen en jullie diehard XC-klanten inspireren om hun eigen kampioenschappen na te jagen.

Klik hier voor meer informatie!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van