04-06-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Roval Rapide CLX II Team wielset: de snelste racewielen

Ontmoet de snelste wielen ter wereld. Ontworpen in samenwerking met onze World Tour-renners, zijn deze wielen ontworpen om renners zoals Remco Evenepoel nog sneller te maken. De Rapide CLX II Team-wielen werden ontwikkeld met behulp van de ultieme formule voor snelheid: Lichtgewicht + Aerodynamica + Handling + Duurzaamheid = Snelheid. Deze gelimiteerde editie wielen zijn de absolute top van wielerprestaties, gereserveerd voor de grootste renners ter wereld en de gelukkigen die er een set van kunnen bemachtigen.Royal Rapide CLX II

De Roval Rapide CLX II Team-wielen zijn 130g lichter, 0,5 watt aerodynamischer, voldoen aan de tubeless impactnormen die dubbel zo hoog zijn als de industriestandaard, en aan onze eigen benchmarktesten voor bandspanning, waardoor dit de snelste racewielen zijn. Punt uit.


Lichtgewicht

De Roval Rapide CLX II Team-wielen zijn 130g lichter en wegen 1.360g zonder ventielen en tape dankzij nieuwe koolstofvezellagen voor de velgen en een nieuwe zilveren naaf. 57 variaties in koolstofvezellagen en meer dan 100 geteste velgen besparen 40 gram per velg, terwijl de nieuwe naaf met lage flens 50g bespaart. Door het beperken van logo’s en verf wordt nog eens 2g per wiel bespaard, wat resulteert in een wielset van 1.360g.

De snelste racewielen

Snelheid gaat over het vinden van de juiste balans, en de combinatie van DT Swiss Aerolite II spaken met de gloednieuwe Roval naaf resulteerde in een besparing van 0,5 watt luchtweerstand in vergelijking met onze Rapide CLX II wielen, waardoor de snelsten in het peloton nóg sneller werden. Een afname van 0,5 watt aan vermogen klinkt misschien niet veel, maar over 40 km loopt dat op tot één seconde tijdwinst.

Ongeëvenaarde duurzaamheid

We weten dat hookless wielen niet kunnen voldoen aan onze veeleisende hoge-druk testnormen. Elke koolstofvelg kan barsten bij intense impact, maar dat is geen excuus voor een band om eraf te schieten. Daarom zijn onze Rapide CLX II Team-wielen niet alleen gebouwd volgens een hogere duurzaamheidsnorm, ze hebben ook een velghook, wat resulteert in de snelste, meest betrouwbare en veelzijdige wielen ter wereld.

Grenzeloze mogelijkheden

De Rapide CLX II Team-wielen zijn niet alleen de snelste in het peloton, maar bieden renners ook de meest consistente aerodynamische prestaties over verschillende bandenmaten. Of je nu een kasseiencourse rijdt met 30mm banden of over gladde, zijdezachte asfaltbanen met 28mm banden, je aerodynamische voordeel blijft hetzelfde met de Rapide CLX II Team-wielen.

Zilver is het nieuwe goud

Zilveren naven, ventielen en het verchroomde Team-logo hielpen ons gewicht te besparen door het elimineren van poedercoating en verf, maar het ging ons niet alleen om gewichtsbesparing. We sturen ook een boodschap. Wanneer je zilver ziet op een Roval-product, weet dan dat het ons geheime recept is, de nieuwe standaard om te verslaan en het beste van het beste


Check hieronder de video voor meer informatie.

Voor meer informatie over Specialized, neem een kijkje op de website en op Instagram.

 van