24-03-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Rox 11.1 Evo – Review

In het kort: een uitgebreide fietscomputer tegen een scherpe prijs. 

Getest

Sigma is al vele jaren een bekende naam als het aankomt op fietscomputers. Met hun ROX-line-up en de bijbehorende app zijn ze helemaal bij de tijd qua connectiviteit en aangeboden functies. We testten de ROX 11.1 Evo, die ondanks zijn compacte formaat meer dan 150 functies biedt, waaronder navigatie. Ook snelheid en afstand worden via gps gemeten en via de Ride-app is het mogelijk GPX-tracks te uploaden en te koppelen met je Strava- of Komoot-account, zodat je ritten direct in je feed worden opgenomen.

Functies

Bij de ROX 11.1 Evo ontvang je standaard een snelheidssensor, een cadanssensor, een hartslagmeter en een fatsoenlijke houder. Een erg goede deal gezien de prijs van net geen 170 euro. Het koppelen van de sensoren verloopt zeer intuïtief (via BLE en ANT+) en de ROX is in een oogwenk klaar voor gebruik. De koppeling met de Ride-app zorgt ervoor dat de gegevensvelden van de ROX makkelijk te configureren zijn en geeft je live inzicht in je ritgegevens en de navigatie. Dat laatste is geen overbodige luxe, want hoewel de navigatiefunctie goed werkt bezit hij vanwege het compacte scherm geen kaart. Daardoor mis je soms het referentiekader om de goede afslag te nemen. Met name bij een Y-splitsing van een trail kan dit tot twijfel leiden. Handig is dat je de gegevensvelden van verschillende kleuren kunt voorzien, zodat je ze sneller kunt aflezen. De crash- en berichtnotificaties werken goed, en ook het gebruik van trainingsschema’s is eenvoudig. Het geluid van die notificaties kan irritant zijn, maar dit kun je naar wens ook uitschakelen via Instellingen- Apparaat – Alarmtoon. Ook het feit dat de Up- en Down-knoppen niet boven maar naast elkaar zitten vergt wat gewenning. Als je hier eenmaal aan gewend bent vervult de ROX zijn taak perfect. De nieuwe ROX 11.1 biedt kortom alle functionaliteiten van een grotere fietscomputer, maar in een zeer compact en goed geprijsd jasje. 


+ Prijs 

+ Formaat en gewicht 

+ Configuratie + Connectiviteit 


 Navigatie basaal


Prijs € 249,95 met sensoren en de out-front houder
sigmasport.com

Voor meer informatie over de Rox 11.1 EVO klik hier!


Dit artikel komt uit Up/Down #1. Up/Down magazine #1 2022 is uit, deze is te bestellen in de Soulwebshop! Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van