22-06-2015 - Mountainbiken, Nieuws

RS Bicycles & Components exclusieve importeur Corratec Nederland

Vanaf 1 juli as. zal RS Bicycles & Components exclusief het Duitse merk Corratec in Nederland gaan distribueren.

Corratec, dat op 4 juli haar 25 jarig bestaan viert, is een innovatief en gepassioneerd familiebedrijf dat momenteel in meer dan 40 landen wereldwijd actief is.

In 1990 bij de oprichting richtte Corratec zich met name op het sportsegment. De legendarische X-bow mountainbikes frames waren destijds hun tijd ver vooruit. 25 jaar later biedt Corratec een volledige collectie aan, waarbij het sportsegment nog altijd onderscheidend en exclusief is gebleven. Veel van deze technieken, innovaties en kennis zijn echter overgebracht op de trekking en e-bikes.

“Dit resulteert in kwalitatief hoogwaardige fietsen met een onderscheidend rijgedrag” aldus Robert Schimmer, eigenaar van RS Bicycles & Components; “het is eigenlijk ongelooflijk dat een merk als Corratec niet meer actief was op de Nederlandse markt. Bij Corratec staat de passie en de kwaliteit van het product op 1 en dat merk je wanneer je op de fietsen fietst. Of je nu op een mountainbike, racefiets of e-bike rijdt je voelt de kwaliteit en degelijkheid van het product. Bij Corratec gebruikt men uitsluitend de beste onderdelen. De fietsen worden in Raubling (Duitsland) ontwikkeld, getest en geassembleerd.”

Voor meer informatie kun je op de website van RS Bicycles & Components terecht. Benieuwd naar de fietsen van Corratec? Bekijk deze hier.

 van