01-09-2015 - Kitesurfen, Nieuws

Ruben Lenten in gevecht tegen kanker

De Nederlandse kitesurfer Ruben Lenten onthulde onlangs dat hij vecht tegen de verschrikkelijke ziekte kanker. De pas 27-jarige kiter verteld dat hij een rare pijn voelde in de borst en keel. Hij besloot hierdoor om op bezoek te gaan bij een dokter.

Een specialist onderzocht zijn hart, longen en bloeddruk en alles leek oké te zijn. Lenten en zijn vriendin Nikki besloten om toch maar op reis te gaan naar Californië om op bezoek te gaan bij hun vrienden en te beginnen aan een nieuw avontuur.

“Helaas bleef de pijn in mijn borst en keel maar groeien en ik wist dat er iets niet goed was. Ik besloot naar het St. Louis ziekenhuis in Gillroy te gaan om alles uit te laten zoeken” aldus, Ruben.

“Na het nemen van een röntgenfoto, zagen de artsen een ontsteking in mijn borst en besloten toen over te gaan op een ct-scan. 20 minuten later lag onze hele wereld op z’n kop. ‘Sir: We’ve got some bad news. You’ve got a mass of about 9×9 centimeters by the heart. You need to see an oncologist as soon as possible since it’s in a very sensitive area’.”

Bij het Stanford ziekenhuis, vertelde de doctoren Ruben dat hij een type lymfoom had die behandelbaar is en dat het zich gelukkig niet verder in zijn lichaam heeft verspreid.

“Ik wil me echt concentreren op mijn behandeling en herstel, en ik ben erg benieuwd wat voor soort het is en hoe agressief”.

De kiter hoopt dat zijn verzekeraar de kosten van de behandeling zal vergoeden, maar de MaiTai community is ook al begonnen met een fundraise om de kosten van de behandeling te kunnen betalen.

Ruben Lenten is geboren in 1988 te Noordwijk,op zijn 12ste begon Ruben met kiteboarden en nam al snel deel aan de professionele competities. Tegenwoordig focust Ruben zich voornamelijk op het extremere gedeelte van de kitesport. Len10 is de oprichter van de Red Bull Megaloop Challenge.

 van