23-11-2010 - Surfen, Nieuws

Rudi van Houts mountainbiker van het jaar!

Maandag 22 november zijn in het Merida Experience Center in Apeldoorn de mountainbikers van het jaar 2010 bekend gemaakt. Deze verkiezing is een initiatief van de Club van 5 – een reflectiegroep, die zich sterk maakt voor de mountainbikesport in Nederland, in samenwerking met het tijdschrift Wieler Magazine.

Rudi van Houts kreeg de titel mountainbiker van het jaar 2010. Van Houts werd in Zoetermeer Nederlands kampioen cross country en was tevens de beste Nederlander in de UCI-World Cup.

Bij de vrouwen ging de prijs voor de beste mountainbikester van het jaar naar Laura Turpijn. Turpijn werd in 2010 Nederlands kampioen cross country en marathon.

Het mountainbike talent van 2010 is Michiel van der Heijden, die in Canada wereldkampioen werd bij de junioren. Van der Heijden behaalde ook de Nederlandse titel en hij won drie World Cup-wedstrijden in zijn categorie.

Voor de snelheids- en behendigheidsnummers werd de Gravity Award uitgereikt aan Rick Koekoek. Koekoek is een trialbiker. In Canada behaalde hij als eerste Nederlander een medaille op het WK. Koekoek won het brons.

 van