29-06-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Rudy Project Volantis – Review

Rudy Project klinkt als een hip Californisch merk maar niets is minder waar, Rudy Project is al sinds 1985 gevestigd in Treviso, Italië. Misschien komt het daardoor dat hun spullen er altijd verdraaid goed en soms wat eigenzinnig uitzien.

Dat geldt in elk geval wel voor deze Rudy Project Volantis. Deze heeft een wat afwijkende vorm, hij is een stuk ronder dan de meeste helmen en loopt aan de achterkant ver omlaag door. Behalve dat dat de veiligheid en de pasvorm ten goede zou moeten komen, is een bijkomend voordeel dat hij er behoorlijk opvallend uitziet: hij lijkt een beetje op een baanhelm. De schaal is niet zo dik dus je hoofd lijkt er niet zo groot in, wat voor sommigen een voordeel kan zijn. De helm heeft relatief weinig openingen en zou wat dat betreft prima als aero-helm door het leven kunnen. Wat dat betreft: je kunt er een geïntegreerd vizier op plaatsen, voor als je wel eens triatlons rijdt of het gewoon prettig vindt. Die moet je wel apart aanschaffen.

Rudy Project Volantis Fietshelm

De Rudy Project Volantis in de praktijk

Tijdens gebruik valt op dat je de Rudy Project Volantis behoorlijk anders ‘draagt’ dan we gewend zijn. De meeste fietshelmen zet je ‘op je hoofd’, maar bij de Rudy Project Volantis voelt het meer alsof je je hoofd in de helm stopt, een beetje zoals bij een motorhelm. Daarin zit hem ook de keerzijde: de helm houdt wat meer warmte vast dan meer traditionele, non-aero modellen, maar storend is dat niet. Het voordeel is dat de fietshelm je het knusse gevoel geeft dat je hoofd rondom goed beschermd is, wat feitelijk ook zo is natuurlijk.

Technolyt.nl
€ 149,-


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #1 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van