19-02-2018 - Nieuws, Wielrenblad

S-Works 7 schoenen en S-Works Evade helm

S-Works introduceerde onlangs zijn nieuwe productlijn, met een nieuwe fietsschoen en helm (S-Works 7 schoenen en S-Works Evade helm) Wat maakt deze producten nou goed? Wij nemen beide producten onder de loep. 

De S-Works 7 is de nieuwe fietsschoen van S-Works en overtreft zijn voorganger de S-Works 6. De S-Works heeft een FACT carbon zool met een stijfheidsindex van 15. Dat is de stijfste schoen ooit gemaakt door S-Works. Ondanks een nog stijvere carbon zool, is het gewicht van de schoen gelijk gebleven aan die van zijn voorganger. Het gewicht van de schoen is 224 gram bij schoenmaat 42.

De schoen bevat een draaisluiting aan de buitenzijde, waarmee de pasvorm kan afgestemd kan worden naar eigen voetbreedte. S-Works 7 is verkrijgbaar in verschillende kleuren, in het zwart, wit, rood en in combinaties fluo geel/rood en fluo roze/rood.

Tevens heeft S-Works een nieuwe helm aangekondigt in de Evade-lijn, de S-Works Evade II, de snelste fietshelm ooit gemaakt door S-Works. Deze helm heeft veel weg van zijn voorganger, maar er zijn toch verschillen te ontdekken. Een van deze veranderingen is de plaatsing van de ventilatiegaten en de druppelvorm van de helm. Door deze veranderingen is de luchtstroom geoptimaliseerd, waardoor de aerodynamic van de helm verbeterd.

Meer informatie over deze producten is te vinden op de website van S-Works.  

 van