S-Works Evade 3 en de S-Works Prevail 3

De, volgens S-works, meest aerodynamische racehelm in het peloton ademt nu nog beter. De S-Works Evade 3 is van binnenuit opnieuw uitgevonden om beter te koelen, waardoor het de eerste keuze is voor meer racers. Door uitgebreide Computational Fluid Dynamics en Win Tunnel-tests heeft S-works een achter “diffusor” die helpt de luchtweerstand te minimaliseren en de ventilatie te verbeteren van de S-Works Evade 3. De diffusor helpt optimaliseer de aero-prestaties door lucht gemakkelijker te laten ontsnappen en de ventilatie te verbeteren door: bij een bepaalde snelheid 10% meer lucht door de helm trekken.
De Occipitale Base optimaliseert de comfort van de S-Works Evade 3 doordat de pasvorm aan het individuele hoofd aan te passen is en helmhoek kan worden aangepast voor compatibiliteit met een bril. Een verstelbaar TriFix-websysteem geeft rijders extra comfort met bijgewerkte, dunnere 10 mm webbing die minimaliseert bandruis. En het ANGi-ready, ultralichte Mindset micro-dial fit-systeem met de verstelbaarheid in hoogte is geüpdatet voor verbeterde pasvorm.
Specialized heeft de ultralichte en uiterst comfortabele MIPS Node Air-technologie direct geïntegreerd in de helmvulling, met een slanke laag met lage wrijving. Met het eigen ontwikkelingswerk van Specialized heeft Specialized perforaties toegevoegd aan:

 • Maximaliseer ademend vermogen, prestaties, comfort en gewichtsbesparing.
 • Vergrote ventilatieopeningen aan de voorkant helpen de ventilatie te vergroten.
 • Achterdiffusor voor aerodynamische en ventilatievoordelen.
 • MIPS Air Node is de meest op ventilatie gerichte oplossing van MIPS.
 • Verstelbare Tri-Fix verhoogt het comfort door een persoonlijke pasvorm.
 • Precisie, volledig omhulde polycarbonaat schaal voor meer duurzaamheid en eersteklas afwerking.
 • Dual-density geoptimaliseerd EPS-schuim.

S-Works Prevail 3

S-Works Prevail 3
S-Works Prevail 3

De S-Works Prevail 3-helm is perfect voor rijders die waarde hechten aan comfort en thermo regulerende voordelen die superieure ventilatie biedt. Het is de ultieme allround helm die uitblinkt in warme omstandigheden, inspannende beklimmingen en bergetappes. Met een nooit eindigende zoektocht om de grenzen van ventilatie te verleggen, heeft Specialized lucht blokkerend schuim geëlimineerd. “Bruggen” vanuit het midden, waardoor er effectief luchtkanalen worden gecreëerd die de ventilatieoppervlak met 24,5% verbeterd vergeleken met de S-Works Prevail II Vent-helm.
De geheel nieuwe S-Works Prevail 3 heeft het meeste ventilatiegebied van alle helmen die specialized ooit heeft gemaakt. Wanneer een helm wordt geraakt, is het zijn taak om de energie van de impact af te voeren. De conventionele benadering van het helmontwerp is dat meer schuim (EPS) betekent beter energiebeheer.

Geweven aramide “kabels” lopen door de S-Works Prevail 3 en zijn verankerd aan zijpanelen van koolstofvezel. Bij een botsing werkt de AirCage-technologie* als een hangbrug en is ontworpen om gelokaliseerde krachten te verdelen over de helm. De occipitale basisaanpassing optimaliseert het comfort doordat de pasvorm van de S-Works Prevail 3 aan de hoofdvorm aan te passen en helmhoek kunnen worden aangepast voor compatibiliteit met een bril. Een verstelbaar Tri-Fix-websysteem geeft rijders extra comfort met bijgewerkte, dunnere 10 mm singelband. En de ANGi-ready, ultralichte Mindset micro-dial fit-systeem met die verstelbaar is in hoogte is geüpdatet makkelijk aanpasbare pasvorm voor onderweg. Specialized heeft de ultralichte en uiterst comfortabele MIPS Node Air-technologie direct geïntegreerd in de helmvulling. Met het eigen ontwikkelingswerk van Specialized zijn er verschillende punten toegevoegd:

 • aanpassingen om ademend vermogen, prestaties, comfort en gewichtsbesparing te maximaliseren.
 • AirCage-innovatie verhoogt de luchtstroom.
 • MIPS Air Node-technologie is de meest op ventilatie gerichte oplossing van MIPS.
 • Verstelbare Tri-Fix websplitter verhoogt het comfort door een persoonlijke pasvorm.
 • Occipital Base Adjustment optimaliseert comfort en de compatibiliteit met een bril.

Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!