08-10-2020 - Nieuws, Wielrenblad

S-Works introduceert de nieuwe Aethos

De creatie van de Aethos racefiets begon met de vraag: ‘Wat als?’. Wat als er een fiets gebouwd werd dat de beste fietservaring geeft op het asfalt. Wat als er een fiets gebouwd werd die tijdloze momenten realiseert en alles neerkomt op de mens en de machine. Bij S-Works kennen ze die momenten maar al te goed, dat gevoel van vrijheid en waarbij je even loskomt van het dagelijkse leven.

S-Works Aethos

Met deze nieuwe S-Works Aethos slaat Specialized een geheel nieuw pad in. De gloednieuwe racefiets heeft een ultralicht frame: 585 gram bij maat 56. Een volledig afgemonteerde variant weegt niet veel meer dan slechts 6 kilo. De geometrie van deze nieuwe Aethos is gelijk aan dat van de Tarmac SL7.

Uitvoeringen en prijzen

Specialized brengt drie uitvoeringen van de nieuwe S-Work Aethos uit. De namen en adviesprijzen zijn hieronder weergegeven:

  • S-Works Aethos Dura-Ace Di2 – €11.799,-
  • S-Works Aehtos Sram Red eTap AXS – €11.799,-
  • S-Works Aethos frameset – €4.499,-
S-Works Aethos

S-Works Aethos Founder’s Edition

Om deze nieuwe launch van Aethos te vieren brengt S-Works ook een limited edition van de racefiets uit. Dit is de Founder’s Edition. Van deze uitvoering worden er slechts 300 geproduceerd. Het uitzonderlijk lichte frame van de Founder’s Edition is afgemonteerd met Shimano’s Dura-Ace Di2 groepset, Roval’s lichtgewicht Alpinist wielen en de Alpinist geïntegreerde cockpit. Deze set-up brengt alles samen tot een optimale fietservaring.

S-Works Aethos

Voor meer informatie over deze gloednieuwe S-Works Aethos kan je terecht op de website van Specialized.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van