25-05-2022 - Nieuws, Wielrenblad

S-Works Torch

Graag stelt Specialized je voor aan de gloednieuwe S-Works Torch. Specialized is verheugd om hun nieuwste S-Works schoen wereldwijd in de winkels te brengen. Zoals je misschien al gezien heeft, hebben 28 renners van SD Worx, Quick-Step Alpha Vinyl, TotalEnergies, en BORA – hansgrohe sinds januari met groot succes op de S-Works Torch gereden. We zijn erg blij dat de S-Works Torch nu wereldwijd beschikbaar is. 

PERFECTE PASVORM

Zeer licht en ongelooflijk krachtig
Identificeer een probleem, los het op met ontwerp, valideer het met wetenschap. Dat is Body Geometry.

Al bijna twee decennia zijn we geobsedeerd om ervoor te zorgen dat de contactpunten tussen lichaam en fiets de prestaties verbeteren en nooit pijn doen. Wat schoenen betreft, hebben we drie gepatenteerde technologieën ontwikkeld om op comfortabele wijze extra kracht en efficiëntie te leveren.

De ontwikkeling van de S-Works Torch begon meer dan twee decennia geleden met de vraag: “Hoe kunnen we de verbinding tussen lichaam en fiets verbeteren?” 

In 1997 ontwikkelden we Body Geometry om een probleem te identificeren, het op te lossen door middel van ontwerp, en het te valideren met wetenschap. Elke S-Works schoen is volgens deze methode ontworpen en S-Works schoenen hebben duizenden wedstrijden gewonnen, waaronder vijf van de laatste zeven UCI Elite Wereldkampioenschappen voor mannen, wat het de meest winnende schoenen in de wielersport maakt.

De S-Works Torch is de nieuwste evolutie van deze erfenis. Met behulp van biomimicry, data science en obsessief vakmanschap hebben we een schoen ontworpen die zo doordacht is geconstrueerd dat de rijder vergeet dat hij hem draagt.

+ Varus Wedge (BG)
+ Longitudinal Arch (BG)
+ Metatarsal Button (BG)
+ Zonale versteviging
+ Asymmetrische hielcup
+ Vernieuwde plaatsing S3 BOA® Systeem
+ Niewe carbon voetplaats
+ Interne I-Beam versteviging   

FAQ

Hoe past de S-Works Torch in de lijn van S-Works schoenen? 
De S-Works Torch vervangt de S-Works 7. De Torch heeft een traditionele pasvorm met een klassiek, elegant ontwerp. Hij is gemaakt van soepele materialen en is gebouwd voor een verbeterd voetpedaalgevoel. Ter vergelijking: de S-Works Ares biedt een meer locked-down pasvorm voor explosieve kracht. 

Heeft de S-Works Torch dezelfde stijfheid als de S-Works 7?
Ja, de carbon voetplaat is geoptimaliseerd voor stijfheid terwijl hij 20 gram lichter is dan de S-Works 7. 
 
Is de S-Works Torch gemaakt van hetzelfde materiaal als de S-Works 7?

We hebben Dyneema® vervangen door een intern materiaalpakket dat een sandwich van verschillende materialen gebruikt in specifieke zones. Deze nieuwe materialen zijn soepeler en beter aanpasbaar en bieden rijders de nodige ondersteuning met extra comfort. 
 
Hoe verschilt de pasvorm van de S-Works Torch van de S-Works 7?

De voetplaat van de S-Works Torch is subtiel breder dan die van de S-Works 7. De S-Works Torch heeft een meer asymmetrisch ontwerp waarbij het bovenwerk wat lager over je kleinere tenen zit, wat helpt om een dicht-bij-voeten gevoel te creëren. De lengte is identiek, maar de balbreedte is iets langer. Rijders met bredere voeten kunnen een halve maat kleiner proberen als ze voorheen een maat groter hadden om de breedte te vergroten. De S-Works Torch is verkrijgbaar in een standaard en wijde pasvorm. 

Wat is de adviesverkoopprijs van de S-Works Torch?
€440,00,-


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van