25-08-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Sagan verveelt zich op de weg

Peter Sagan, wereldkampioen op de weg, koos op de Olympische Spelen toch voor de mountainbikecompetitie. De Slovaak had daar een goede reden voor. “Ik verveel mij op de weg.” Sagan laat Sporza weten in sommige gevallen geen plezier te beleven aan het wegwielrennen. Gelukkig verschaft hij ons wel heel veel plezier tijdens zijn wegwedstrijden! 

Peter Sagan tekende nog maar pas een contract bij wielerploeg Bora, maar de kleurrijkste renner uit het peloton deed op een Slovaakse sportwebsite een verrassende uitspraak. “Ik haal geen voldoening uit het wegwielrennen”, vertelt de wereldkampioen.

“Ook op de Spelen heeft niet de beste man gewonnen. Dat was Nibali, niet Van Avermaet. Als Nibali niet valt, staat zijn groepje op het podium.”

“Ik heb al hele mooie resultaten behaald op de weg en ik hoop natuurlijk dat dat blijft duren, maar eigenlijk verveel ik mij in het peloton. Ik beleef er geen plezier aan.”

“Het is erg oneerlijk. Op de weg is het niet altijd de beste die wint. Je kan een hele dag de beste zijn en dan toch met een paar centimeter verliezen omdat iemand anders een tikkeltje meer geluk heeft of betere helpers. Oké, in de bergen is het wel meestal de beste klimmer die wint, maar in andere races is het vaak een loterij.”

Op de Spelen koos Sagan dan ook voor zijn mountainbike, hieronder kun je zijn optreden nog even bekijken. “Daar beleef ik echt plezier aan. Je kan meer risico’s nemen. De twee disciplines zijn echt niet te vergelijken. Ze verhouden zich tegenover elkaar zoals surfen en parachutespringen.”

Sagan reed na een lekke band zijn race op de Spelen niet uit. Heeft hij dan toch geen spijt van zijn keuze? “Ook op de Spelen heeft niet de beste gewonnen. Voor mij was dat Nibali, niet Van Avermaet. Als Nibali niet valt, staat dat groepje op het podium. Allemaal klimmers. Dan had niemand gezegd dat dit een gemiste kans was voor mij.”

Bron: Sporza

 van