28-10-2020 - Snowboarden, Nieuws, Skiën, Nieuws

Salzburgerland klaar voor winterseizoen 2020/2021

Onder invloed van de corona-crisis zal het winterseizoen 2020-2021 anders zijn dan normaal, maar wintersport blijft een geliefde vakantie. In SalzburgerLand zijn daarom de nodige maatregelen getroffen om ook komend seizoen goed en prettig op wintersport te kunnen. Het dragen van een mond-neus kapje is verplicht – zowel in de skiliften als in restaurants, bars en andere openbare gelegenheden (tijdens het skiën uiteraard niet!). Personeel dat werkzaam is in de toeristische branche – dus ook skileraren – zijn ook verplicht een mond-neus kapje te dragen. Skiklassen zullen niet groter dan 10 personen zijn en de après-ski zoals die bekend staat, is dit seizoen niet mogelijk: er mag alleen zittend gegeten en gedronken worden. 

Wintersport blijft wintersport

Wat betreft die après-ski zal de nadruk meer liggen op gastronomie en gezelligheid. Groepen mogen tot een omvang van 10 personen aan 1 tafel zitten, dus er is voldoende gelegenheid om samen van een drankje of diner te genieten. Die groepen moeten onderling een afstand van 1 meter aanhouden. Als je eenmaal aan tafel zit kun je uiteraard het mond-neuskapje afdoen. Ook in hotels en appartementen is het dragen van een mond-neuskapje in de openbare ruimtes verplicht, evenals minimaal een meter afstand houden. En ook voor skiliften geldt deze regel: personen uit een verschillend huishouden moeten minimaal een meter afstand houden, dus ook in de wachtrijen voor de liften. Personeel zal daar ook op toezien en bij de liften zullen duidelijke markeringen en looproutes worden aangebracht. Indien mogelijk wordt de frequentie van liften en gondels verhoogd zodat de capaciteit om mensen de berg op te transporten zo hoog mogelijk blijft. Skipassen zullen voor een groot deel online te koop zijn en in sommige gevallen kunnen worden gerestitueerd mocht er weer sprake van een lockdown zijn. Skileraren worden allemaal getest op het corona-virus en dragen altijd een mond-neuskapje. Overigens wordt het merendeel van het personeel dat werkzaam is in het toerisme (gratis) getest. Door deze set aan maatregelen zal de essentie van een wintersportvakantie niet worden aangetast en kunnen toeristen ook komende winter van een prima wintersport genieten.

Nieuw deze winter

Vooral de aanleg en opening van de nieuwe ‘Panoramalink’ gondel is een vermelding waard. Door deze nieuwe lift zijn de skigebieden van Flachau, Wagrain-Kleinarl en Flauchauwinkl nu aaneengesloten en is er een gebied met ruim 200 kilometer piste ontstaan. De rit met de lift duurt 8 minuten en vooral het uitzicht onderweg is prachtig – vandaar de naam Panoramalink. Ook op de Zwölferhorn bij St. Gilgen is een nieuwe gondel aangelegd. Niet om een groot skigebied te ontsluiten, maar wel om ruim 650 mensen per uur bergop te vervoeren, waar het uitzicht prachtig is en families heerlijk kunnen wandelen.

Populair deze winter zijn de chalets en ‘Almdörfer’, waarvan er steeds meer beschikbaar zijn. Het comfort van een hotel met de privacy van je eigen huis is in deze tijd, waarin mensen vaak graag wat meer afstand houden, erg populair.

In de regio Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, de Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn Kaprun is de Alpin Card Navigator een nieuwtje: in beeld en geluid helpt deze app je om super gemakkelijk door het gebied te navigeren. In het grote Ski amadé gebied kun je skipassen vooraf online bestellen en zelfs online skikleding huren bij de 31 Intersport winkels in het gebied.

Prima bereikbaar

SalzburgerLand is prima bereikbaar per auto en de meeste skigebieden liggen redelijk dichtbij de snelweg. Lange aanrijtijden en sneeuwkettingen zijn dan ook een uitzondering. Wie wil vliegen: Transavia vliegt vanaf eind december tot april meerdere malen per week vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven nonstop naar Salzburg. Van daaruit rijden er comfortabele en snelle transfers naar alle grote wintersportgebieden.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Salzburgerland.

 van