14-03-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Samenwerking Cube en Garmin

De nieuwe partner van CUBE bikes en het CUBE ACTION TEAM is GPS- specialist Garmin is. Het CUBE ACTION TEAM zal worden uitgerust met diverse GPS apparaten van Garmin. Bovendien zal Garmin samen met CUBE aanwezig zijn op talrijke mountainbike evenementen met een eigen stand en lounge. Beide partners zullen eveneens nauw samenwerken op het gebied van marketing en sales.

Garmin is vanaf 2014 een officiële partner van CUBE Bikes. Bij de start van een langdurige samenwerking zal de GPS specialist Garmin, de 6 leden van het CUBE ACTION TEAM voorzien van fietscomputers uit de succesvolle Edge Series  de gloednieuwe VIRB Action Camera. Voor trainingssessies zonder fiets wordt er gebruik gemaakt van de Garmin Forerunner GPS klok.

De helmen van de CUBE ACTION TEAM pilots zullen worden voorzien van de Garmin logo’s en de Garmin VIRB Action Camera. Video’s en foto’s zullen ook verwijzen naar Garmin en haar producten. Garmin zal in aanwezigheid van CUBE op de verschillende events te vinden zijn.

 • CUBE Women´s Camp
  April 3-6, 2014 (Latsch, Italiy)
 • Bike Festival Riva
  May 1-4, 2014 (Riva, Italy)
 • Bike Festival Willingen
  June 13-15, 2014 (Willingen, Duitsland)
 • Bikes and Beats
  July 3-6, 2014 (Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk)
 • Eurobike Demoday
  August 26, 2014 (Friedrichshafen, Duitsland)
 • Ischgl Overmountain Challenge
  September 13-14,  2014 (Ischgl, Oostenrijk)
 • Bike Women’s Camp
  September  19-21, 2014 (Kaltern, Italy)
 • MountainBIKE Testival
  September 25-28, 2014 (Brixen, Italy

De focus voor Garmin op al deze events zal zijn het verstrekken van informatie over de verschillende Garmin producten. Alle apparaten van Garmin kunnen worden uitgeprobeerd in de CUBE stand. Bovendien zullen Garmin en CUBE eigen Action –Tours  bieden. Experts van beide merken geven geïnteresseerde fietsers meer informatie over de verschillende producten en laten zien hoe ze gecombineerd optimaal gebruikt kunnen worden. Bij alle activiteiten op de fiets gebruikt het CUBE ACTION TEAM de camera’s. De beelden kunnen worden gebruikt op verschillende social media kanalen, websites en in advertenties. De langdurige samenwerking tussen beide merken zal op termijn resulteren in gezamenlijke team-en evenementensponsoring. Een gemeenschappelijke sociale media, PR, marketing- en verkoopactiviteitenplan is reeds in gang gezet.

“We kijken uit naar een mooie samenwerking met CUBE, zeker omdat zowel Garmin als CUBE kwaliteitsmerken zijn. We bieden beiden premium producten en tegelijkertijd richten we ons op een breed publiek. Daarbij hebben we het gevoel dat de chemie tussen de merken precies goed is.” verklaart Garmin CEO Stefan Bernard.

 van