23-01-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Samenwerking Sky en Wahoo Fitness

Wahoo Fitness is de Official Supplier van Power Trainers voor Team Sky, winnaars van de Tour de France in 2012 en 2013. Wahoo Fitness is specialist in het ontwikkelen van sportaccessoires die de monitoring en de prestaties van sporters verbeteren. De accessoires van Wahoo werken samen met de iPhone en iPad en in combinatie met diverse sportapplicaties.

image003

Door deze exclusieve samenwerking ontvangt Team Sky KICKR’s voor gebruik tijdens het wedstrijdseizoen. Ook krijgt elke rijder een eigen KICKR voor trainingssessies thuis. Team Sky gebruikt de KICKR’s voor de warming-up vóór een race en cooling-down erna. De KICKR biedt de moderne technologie die Team Sky nodig heeft in zijn constante streven naar verbetering.

“Wahoo Fitness is een jong en innovatief bedrijf dat met de KICKR een fantastisch, toonaangevend product heeft gemaakt dat voldoet aan alle eisen voor wat betreft racen en trainen”, zegt Tim Kerrison, hoofd Performance Support van Team Sky. “Team Sky en Wahoo hebben dezelfde visie op innovatie en continue verbetering. We kijken ernaar uit de KICKR te gebruiken in het team en werken graag met Wahoo samen om hun producten te blijven ontwikkelen en verbeteren. We vinden het ‘wheel-off design’ en het zes kilo zware vliegwiel te gek – het geeft een geweldig, soepel gevoel. De mogelijkheid om de weerstand nauwkeurig te regelen en op vermogen te trainen, terwijl je de soepelheid behoudt, geeft ons de kans om kwalitatief hoogwaardige en zeer intensieve trainingsresultaten te behalen op de KICKR.”

“Het is geweldig dat Team Sky ons gekozen heeft om mee samen te werken. Het onderstreept onze snelle groei en laat de wereld zien dat Wahoo Fitness met de KICKR de beste power-trainer ooit heeft ontwikkeld”, zegt Chip Hawkins, CEO van Wahoo Fitness. “Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande producten te verbeteren in samenwerking met een organisatie die begrijpt welke training nodig is om te winnen. We kijken uit naar een succesvol 2014 en het moment waarop ’Wahoo Fitness‘ synoniem is aan overwinning.”

Met behulp van Bluetooth 4.0 en ANT+ technologie is de KICKR Power Trainer te verbinden met iPhones & iPads, Windows-computers en Macbooks. Zo heeft de gebruiker volledige controle over de weerstand tijdens zijn trainingssessie. Tijdens het fietsen kan de gebruiker de weerstand verhogen of verlagen, intervaltrainingen structureren en zelfs echte fietsroutes simuleren – en dat alles met de iPhone. Aanpassingen in de weerstand zijn meteen merkbaar en dat maakt het makkelijk om van alles na te bootsen: van een vlakke baan of parcours met glooiende heuvels tot recht naar beneden na een zware klim. Het ‘wheel-off design’ en het zes kilo zware vliegwiel creëren een superrealistisch fietsgevoel. Met de ingebouwde vermogensmeters trainen sportersop vermogen. Een directe meting op de hub biedt consistente en zeer nauwkeurige registratie van elke slopende kilometer.

 van