20-11-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Samenwerking SRAM en Roompot/Orange

SRAM gaat samenwerken met het nieuwe Nederlandse Roompot/Orange wielerteam, met onder andere Johnny Hoogerland en jonge talentvolle Nederlandse profrenners.

SRAM is trots om met het ‘no nonsens’ Roompot/Orange Cycling Team te gaan samenwerken in het seizoen 2015. De nieuwe UCI Pro Continentale wielerploeg zal gesponsord worden met SRAM schakelsystemen, Zipp (tijdrit)sturen, stuurpennen en zadelpennen en Quarq power meters.

Roompot/Orange brengt nieuwe energie in het profpeloton. De professionele organisatie achter het team zal zorgen voor een nieuwe impuls in de wielrencultuur van Nederland. Het team van Nederlandse renners, management en partners laten ervaring en leiderschap samen komen met jonge veelbelovende talenten. Het doel is om een nieuwe generatie van kampioenen te ontwikkelen.

image-4487476

“Een nieuwe wielerploeg opstarten vergt hard werken en heeft een duidelijk doel voor ogen. We zien het als onze taak om jonge, getalenteerde Nederlandse renners verder te helpen in hun ontwikkeling en echte winnaars van ze te maken,” Aldus Team Manager Henk Schipper. “Gebruik kunnen maken van het beste materiaal is daarbij de sleutel tot succes. We zijn ontzettend blij om SRAM als sponsor te hebben. Het is een groot competitief voordeel voor onze renners om te rijden met de lichtste en snelste onderdelen die verkrijgbaar zijn. We zullen zinvolle feedback geven aan het SRAM product development team om zo onze bijdrage te kunnen geven aan hun innovatie kracht. Als team kijken we uit naar een succesvolle samenwerking met SRAM. We kunnen niet wachten tot het seizoen 2015 begint.”

“Het is voor SRAM een mooie kans om samen te werken in een uniek project dat ontzettend veel potentieel heeft en veel enthousiasme met zich meebrengt”, aldus Patrick Brandwagt, SRAM B.V. General Manager. “SRAM is al meer dan 20 jaar zeer actief in Nederland. Dit maakt de samenwerking met het team en de rijders van Roompot/Orange Cycling Team, die gaan rijden met SRAM schakelsystemen, Quarq power meters en Zipp componenten, extra speciaal.”

Isaac Element Orange beurs 300DPI

Renners:

 • Johnny Hoogerland – 2013, Nederlands kampioen professionals op de weg. Favoriet van de fans en voormalig drager van de bolletjestrui in de Tour de France.
 • Marc de Maar – 2014, etappe winnaar en 2e algemeen klassement, Tour of Norway.
 • Raymond Kreder – 2014, 1ste Tour de L’ain – eerste etappe Doucier – Montrevel-en-Bresse.
 • Dylan Groenewegen – 2014, winnaar Ronde van Vlaanderen voor beloften. Veelbelovende jonge sprinter.
 • Tim Kerkhof – 2014, Nederlands kampioen beloften op de weg.
 • Mike Terpstra – Constante top 10 rijder en de jongere broer van Parijs – Roubaix winnaar Niki Terpstra.

Materiaal:

 • Frameset: Isaac
 • Schakel componenten: lichtgewicht, betrouwbaar en ergonomisch, SRAM RED 22 heeft zich bewezen in alle grote wedstrijden. SRAM Force 22 heeft alle innovaties van de RED 22 in zich en wordt ingezet op zowel het elite als het pro niveau.
 • Stuur(pen), zadelpen: Zipp Service Course SL sturen, stuurpennen en zadelpennen voor de perfecte houding. Zipp SL Sprint carbon stuurpen heeft de hoogste stijfheid – tot –gewicht ratio in de markt en de carbon SL Speed zadelpen geeft de juiste zit en veiligheid tegen een laag gewicht.
 • Aero sturen: Voor tijdritten, Zipp Vuka Stealth en Vuka Alumina systemen (Vuka Alumina Clip, Vuka Extensions en Vuka Bull stuur) bieden veel instel-mogelijkheden voor een optimale kracht overbrenging en aerodynamische efficiëntie.
 • Power: Quarq RED 22 Power Meter is pro-level racing – en trainingsmateriaal, die je direct informatie levert over het vermogen, door middel van meting in het crankstel. Dit systeem meet de accurate kracht van beide benen.
 van