26-05-2014 - Surfen, Nieuws

Samenwerking tussen Protest en Eduardo Srur

In Eduardo Srur heeft Protest een geestverwant gevonden: de Braziliaanse kunstenaar is een enthousiast boarder. Eduardo was opgetogen om met Protest samen te werken en ontwikkelde een speciaal ontwerp voor onze collectie.

De gekozen afbeelding voor het Protest boardshort komt van een canvasschilderij uit 2012. Op dit schilderij zien we tientallen blikjes bij elkaar geperst in grote blokken. Het boardshort is gedrukt in een all-over fotoprint en is zelf ook van 100% recyclebaar PET gemaakt.

Boardshort1

Eduardo begon zijn carrière als schilder en beeldend kunstenaar. Sinds 2002 verdiepte hij zich in nieuwe media en houdt hij zich bezig met fotografie, beeldhouwkunst, video, performances, tentoonstellingen en stedelijke interventies. Hij staat bekend om zijn PET-flessen projecten (PET; Polyethylenterephthalat, het basismateriaal voor kunststof container). Eén van zijn meest recente werken heeft bijzondere aandacht getrokken. Langs de Braziliaanse Tietê rivier heeft Eduardo 30 grote opblaasbare plastic PET-flessen opgezet om aandacht te vragen voor recycling en tegen grondwaterverontreiniging.

[youtube id=”9NT2IPK2Cfs”]

“Het thema voor onze samenwerking is gebaseerd op één van mijn olieverfschilderijen, die deel van de stedelijke interventie “Labyrinth” uitmaakt”, aldus Srur. Labyrinth is een gigantische installatie gemaakt van tonnen recyclebaar materiaal, bij elkaar geperst in grote blokken, dat in de meest beroemde openbare parken in São Paulo verdeeld lag.

Kunst is internationaal en het doel van dit project is om mensen te confronteren met de grote hoeveelheid afval en de realiteit op een andere manier te laten zien. “Ik wil waardeloze onderdelen zoals gebruikte blikjes een nieuw leven geven door ze in een ander perspectief te zetten. In dit geval is door onze rommel een prachtig schilderij én kwalitatief hoogwaardige kleding ontstaan”, aldus Srur. Voor meer informatie over de samenwerking tussen Eduardo en Protest kun je natuurlijk een bezoek brengen aan de website van het merk.

Boardshort3

 van