21-12-2022 - Nieuws

Schoolfietscursussen in het huis van Lässig

Saalbach Hinterglemm biedt voor het eerst fietscursussen aan voor schoolgroepen. Saalbach Hinterglemm staat tot ver buiten de landsgrenzen bekend als skischoollocatie, omdat de opleiding en sportactiviteiten van jongeren in de regio erg belangrijk zijn. Er worden nu innovatieve schoolfietscursussen aangeboden om scholieren enthousiast te maken voor sportieve activiteiten en plezier in de natuur buiten de winter. Als onderdeel van een recente lerarenopleiding met ongeveer 500 leraren, werd een geheel nieuw en innovatief concept gepresenteerd door de Saalbach Hinterglemm Tourism Association samen met de Neder-Oostenrijkse onderwijsdirectie.

Waarom Saalbach Hinterglemm?

Als grootste fietsregio van Oostenrijk biedt Saalbach Hinterglemm de perfecte infrastructurele voorwaarden voor schoolsportcursussen rond het thema fietsen. In ieder geval spreken meer dan 80 km lijnen en paden, 6 zomerbergbanen in Saalbach Hinterglemm en het Learn to Ride Park voor zich in de regio. Met 17 jeugdherbergen en tal van sportwinkels als ondersteunende partners voldoet het huis van Lässig perfect aan de eisen van een succesvolle schoolfietscursus.

Fietsen heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een ware trendsport. Vooral met getuigenissen als Fabio Wibmer, die al een aantal jaren partner is van Saalbach Hinterglemm, is er ook bij de jongere generatie veel belangstelling voor het onderwerp fietsen. The Home of Lässig biedt iets voor alle vaardigheidsniveaus, van absolute beginners tot professionals.

Daarnaast biedt Saalbach Hinterglemm een ​​afwisselend en informeel ondersteunend programma om het studentenverblijf onvergetelijk te maken. Van het klimparcours tot de nieuwe Escape Trail, wandelingen of de Golden Gate Bridge in de Alpen, er is voor elk wat wils.

“We zijn hier in Saalbach Hinterglemm al lang bekend om onze schoolskicursussen. Dit concept willen we nu als vernieuwend en nieuw aanbod uitbreiden naar de zomer. We zien hier een groot potentieel om de fietssport zo breed te verspreiden en de jongste generatie het plezier van het fietsen en de diversiteit van onze regio te laten zien!” aldus Wolfgang Breitfuss, directeur van de Saalbach Hinterglemm Tourism Association enthousiast.

Aanbiedingen en boekingen via één aanspreekpunt

Het toeristenbureau Saalbach Hinterglemm biedt een speciale service voor leraren om fietscursussen voor scholen te vragen en te boeken. Er worden verschillende arrangementen aangeboden, die rechtstreeks door de leerkrachten kunnen worden geboekt voor hun schoolklassen via contacten in de toerismevereniging. De individuele arrangementen zijn inclusief accommodatie met halfpension plus, fietshuur en de BikeCard voor de grootste fietsregio van Oostenrijk voor alle studenten.

Check voor meer nieuws en info uit Saalbach hier het hele artikel.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van