04-09-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Schurter derde keer wereldkampioen mountainbike

In het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg heeft Nino Schurter voor de derde keer de wereldtitel mountainbiken binnen weten te slepen. De geboren Zwitser had 0.07 seconden voorsprong op Manuel Fumic, de Duitse nummer 2 in het algemeen klassement.

Schurter staat al jaren bekend als een topper in de wereld van het mountainbiken sinds hij in 2009 voor de eerste keer wereldkampioen werd. Vorig jaar was de Zwitser dan ook de torenhoge favoriet op de Olympische Spelen in Londen. Desondanks moest hij in de eindsprint van de Olympische race buigen voor Jaroslav Kulhavy. Enkele weken later nam hij revanche door Kulhavy te kloppen in de strijd om het wereldkampioenschap. Ook dit jaar wist Schurter zijn grote rivaal achter zich te houden want Kulhavy eindigde dit wereldkampioenschap als vijfde.

Overigens heeft de Nederlander Michiel van der Heijden in Zuid-Afrika de bronzen medaille gewonnen bij de junioren. Met deze prestatie hoefde onze landgenoot alleen de Italiaan Gerhard Kerschbaumer en de Duitser Julian Schelb voor zich te dulden.

Bekijk ook even onderstaande video om de kersverse wereldkampioen in actie te zien.

[youtube id=”nq2zphj2Xmk”]

 van