18-03-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Schwalbe betrokken bij Gravity-segment

In 2014 wil Schwalbe verder bouwen op de grote successen van vorig jaar in de Downhill, Enduro en Freestyle/Dirt. Achttien teams afkomstig van vijf continenten en talrijke individuele bikers rijden hun wedstrijden op Schwalbe. Daarmee is Schwalbe het bandenmerk dat in de MTB-World Cup het sterkst vertegenwoordigd is.

Het seizoen 2013 heeft drie overwinningen in de World Cup overall opgeleverd, waarbij de Downhill-zege van de Canadees Steve Smith bovenaan staat. Daarnaast waren er vijf individuele overwinningen in de World Cup, een overwinning in de Trans Provence én de wereldtitel bij de junioren van Tahnée Seagrave uit Engeland. „Op deze successen willen wij dit jaar voortbouwen. Wij voelen ons daar allemaal heel erg betrokken bij“, aldus Michael Kull van Schwalbe marketing. Samen met de Schwalbe technici ondersteunt hij de teams en test hij samen met de rijders de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bandentechniek. Zo ontstond bijvoorbeeld ook het nieuwste product van de bandenspecialist, het innovatieve Dual Chamber-System.

Steve Smith en Magic Mary

De eindoverwinning in de World Cup ging in 2013 na een bloedstollende finale naar Steve Smith en zijn Devinci Global Racing Team. Dit jaar zal het team alles op alles zetten om die titel te verdedigen. Voor Steve Smith is er geen andere band dan de Magic Mary: „Ik kan mij niet voorstellen dat ik de World Cup rijd, zonder mijn Magic Mary banden én de keuze aan karkassen en compounds. Die jongens van Schwalbe weten wat ze doen. Ik krijg van hen altijd de banden die ik nodig heb om te winnen.“

Vanaf de tweede rij zullen Sam Hill en het CRC/Nukeproof-Team aanvallen en hun best doen om links of rechts een aantal podiumplaatsen weg te kapen. Brendan Fairclough (Gstaad-Scott) en het Giant Factory Off-Road Team rond ex-wereldkampioen Danny Hart vertrouwen ook op Schwalbe, net zoals Lapierre Gravity Republic met Loïc Bruni en Sam Blekinsop.

Ook de wereldkampioene junioren en winnares van de World Cup junioren overall, Tahnée Seagrave (FMD Racing) behoort tot de Schwalbe-rijders.

Steve-Smith-Collage

Enduro is aan een opmars bezig

Sinds enige jaren zijn de Enduro-wedstrijden aan een opmars bezig. Nico Lau, de winnaar van de Trans Provence en de Megavalanche Réunion, rijdt ook dit jaar weer met Schwalbe, net zoals zijn Cube Action Team. Het Giant Factory Off-Road Team wil met Adam Craig en Josh Carlson verder bouwen op de successen van 2013. Helemaal nieuw is de winnaar van de Italiaanse Super Enduro, Manuel Ducci (Life Cycles). Daarnaast ondersteunt Schwalbe ook individuele bikers.

Freeride/Dirt

Timo Pritzel en de Table-Top – dat is een zeer hechte en langdurige relatie. Ook dit jaar zal Timo weer met Schwalbe onderweg zijn en zijn Scott Voltage Team begeleiden. Kurt Sorge en Nico Vink zijn actief in de Slopestyle en de InFocus Crew zullen hun fans weer blij maken met adembenemende video’s.

Teams en bikers die met Schwalbe rijden

  • Downhill: Bulls Team, CRC / Nukeproof, Devinci Global Racing, FMD Racing, Giant Factory Off-Road Team, Gstaad-Scott, Lac Blanc Scott, Lapierre Gravity Republic, MS-Racing Mondraker, Orange Dirt World Team, Suspension Center Intense, Unior Tools Team, Johannes Fischbach, Marcus Klausmann
  • Eunduro: Cube Action Team, Devinci/Alltricks.com Racing, Giant Factory Off-Road Team, Lapierre Gravity Republic, Life Cycles, Radon Team, Unior Tools Team, Hannah Barnes, Julia Hofmann, Max Schumann, Steffi Marth, Tobias Woggon
  • Freeride / Dirt: Teams: InFocus Crew, Scott Voltage Team, Kurt Sorge, Nico Vink
 van