21-08-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Schwalbe Decade of Super: vijf nieuwe constructies voor MTB banden

Twee jaar terug introduceerde Schwalbe de nieuwe Addix-compounds op hun banden, dit keer is het de beurt aan de karkassen. Vanaf nu kun je bij Schwalbe kiezen uit vijf verschillende karkassen, elk met een eigen toepassingsgebied en – heel fijn – ze zijn voorzien van namen die het gebruik aanduiden, zoals Super Downhill, Super Trail en Super Race. Het karkas bepaalt, samen met het rubbermengsel (Addix) en het profiel (het noppenpatroon) de eigenschappen van de band. Kortom, alles aan de band is optimaal op elkaar afgestemd voor elk rijder en ondergrond. Hier lichten we alvast de vijf nieuwe constructies voor je uit. Check de website van Schwalbe Decade of Super voor alle uitvoeringen.

„In het begin hebben wij onszelf de vraag gesteld, wat cruciaal is voor het perfecte karakter van een band naast het loopvlak en compound. Het antwoord ligt voor de hand: de constructie, oftewel het geraamte van de band. “CARL FRIEDRICH KÄMPER, PRODUCT MANAGEMENT

1. Super Downhill

Voor de moedigste en meest agressieve mountainbikers. Voor diegenen voor wie geen sprong te bruut is, geen afdaling te steil en geen obstakel te ruig is. Gemaakt voor het wereldkampioenschap Downhill. Super Downhill staat als geen andere constructie voor compromisloze stabiliteit en prestaties.De meest robuuste en stabiele (super) constructie is dubbellaags. Zes karkaslagen beschermen het loopvlak ook bij zeer lage luchtdruk. De zijwanden zijn door een combinatie van vier karkaslagen en de stabiele weefsellaag SnakeSkin zeer bestand tegen insnijdingen en lekrijden.Een speciale APEX laag beschermt tegen insnijdingen en versterkt de zijwanden. Door de zeer stabiele hieldraden zijn de banden ook tubeless easy.

2. Super Gravity

Daar waar niet iedereen zich vertrouwd voelt. Waar rijder en trail alles van het materiaal vragen. Voor fietsen met een lange veerweg. Dit is precies het terrein voor banden met Super Gravity constructie. Het loopvlak en de grote belasting op de flanken zijn bij deze extreem stabiele constructie beschermd door vier karkaslagen in combinatie met de stabiele weefsellaag SnakeSkin (van hiel tot hiel). Een speciale Apex laag beschermt tegen stootlekken en versterkt de zijwanden van de banden. Door de Turn-Up constructie blijft de band echter uitzonderlijk flexibel voor dat buitengewoon soepele rijgevoel. Tubeless easy.

3. Super Trail

Net zo veelzijdig als een multifunctioneel gereedschap: een stabiele constructie, waarvan het inzetbereik varieert van intensieve All Mountain- en Trailritten tot aan het Enduro-gebruik. Ideaal voor rijders die een fiets met gemiddelde veerweg rijden. De constructie is zodanig ontworpen dat een gemiddeld gewicht en verlaagde rolweerstand gepaard gaat met een hogere bochtentractie en lekbescherming. Een stabiel karkas met twee lagen in de zijwand en drie lagen onder het loopvlak. De extra karkaslaag van hiel tot hiel en APEX zorgt voor een betere lekbescherming. Tubeless easy.

4. Super Ground

Verenigd lichtgewicht en stabiliteit. Voelt in elk terrein goed. Een uitgebalanceerde combinatie van lekbescherming en lichte loop. Voor vloeiende trails, lange ritten en elk ondergrond. De moderne, verfijnde constructie garandeert de rijder een ultiem samenspel van lekbestendigheid, licht gewicht en optimale roleigenschappen. De beschermende SnakeSkin weefsellaag, die van hiel tot hiel loopt, en drie karkaslagen onder het gehele loopvlak zorgen voor een balans tussen veiligheid en gewicht. Tubeless easy.

5. Super Race

In geen enkele andere discipline ligt de focus zo extreem op rolweerstand en gewicht als in Cross Country en Marathonwedstrijden. Met de nieuwe Super Race constructie zetten wij de norm op het gebied van soepelheid – geen ander karkas glijdt zo zijdezacht over de ondergrond en biedt tractie als Super Race. De gepatenteerde Turn-up constructie kenmerkt zich tot een buitengewoon lichte en soepele materiaalmix. Hierbij wordt het loopvlak door een lichte RaceGuard weefsellaag en twee karkaslagen beschermd. De zijwanden worden door drie karkaslagen beschermd tegen insnijdingen en Snakebites. Tubeless easy.

 van