29-06-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Schwalbe Durano DD – Review

De Schwalbe Durano DD is al een tijdje de standaard onder de all-weatherbanden, maar de 28 millimeter vouwband-versie hadden we nog niet getest. Juist voor de winter is een maatje groter natuurlijk prettig voor wat extra comfort.

Schwalbe Durano DD

We reden eerder met de 25 millimeter draad-versie van de Schwalbe Durano DD en wat meteen opvalt bij deze vouwversie is hoeveel makkelijker deze op de velg te monteren is. Best een groot voordeel, want als je dan toch een keer lek rijdt in de kou wil je niet uren staan hannesen terwijl je vrienden staan te koukleumen. Die kans is klein, want we hebben al eerder een Schwalbe Durano DD tot de draad toe afgereden zonder één keer lek te rijden. Verantwoordelijk hiervoor is de RaceGuard anti-leklaag onder het loopvlak, die in het geval van deze Double Defense uitvoering doorloopt van hieldraad tot hieldraad. Het zorgt dat de wangen iets minder soepel zijn, wat de rolweerstand iets hoger maakt. Het voordeel is dat de wang goed beschermd is tegen sneden door scherpe objecten op de weg en het maakt de Schwalbe Durano DD extra bombproof. Sowieso is deze 28 millimeter vouwband-versie de beste Durano wat ons betreft, want hij weegt met 330 gram maar liefst 50 gram per band minder op onze weegschaal dan de 25 millimeter draadband-versie. Daadoor voelt hij zowaar wat lichtvoetiger aan, met een groter luchtvolume als bonus. Door de wat stugge wangen is het wel aan te bevelen er wat meer lucht in te doen dan je met een soepelere 28 millimeter band zou doen, zeker tijdens snelle ritten. Geen probleem want er kan 8 bar in, en als je lekker in je eentje kilometers vreet, is 6 bar een comfortabel compromis.

schwalbe.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #1 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van