03-12-2019 - Nieuws, Wielrenblad, Tips & Tricks

Getest: Schwalbe G One Bite

Voor natte en meer offroad omstandigheden ontwierp Schwalbe de G One Bite: iets grotere noppen met iets meer ruimte ertussen, met name op de schouder. Tubeless Easy, noemt Schwalbe zijn tubeless banden tegenwoordig. Het verschil met het voorgaande Tubeless Ready is dat de banden nu luchtdichter zijn en dus minder afhankelijk van latex om goed lucht te houden. Uit tijdsoverwegingen monteerden we de banden niet tubeless, maar dikke butyl binnenbanden vonden we te ver gaan. We kozen voor latex exemplaren: minder moeite en toch een lage rolweerstand en grotere lekbestendigheid, zij het minder dan Tubeless. Het latex is wel slecht bestand tegen voor zonlicht en olie, voorzichtig mee zijn dus.

Op het asfalt zijn we positief verrast: het verschil in rolweerstand met de als zeer soepel bekend staande G One Allround’s blijkt onmerkbaar. Je merkt eigenlijk alleen aan het zacht zingende geluid van de banden dat je met de offroad versie op pad bent en we rijden probleemloos 30 gemiddeld. Plat door de bocht is op asfalt wel af te raden. We zetten de banden in voor de Traka Gravel race in Girona (zie elders in deze editie) en daar blijken ze een perfecte keuze. We rijden ze met een iets hogere bandenspanning van 3 a 3,5 bar en dat levert nul lekke banden op en voldoende grip en comfort (hoewel wat minder spanning welkom zou zijn geweest). Stel je van de prestaties in modder weinig voor, ook dit profiel loopt meteen vol: daarvoor kan je beter een crossbandje kiezen. Op gravel echter levert de band precies de bite die hij belooft. Grip en duurzaamheid zijn uitersten van dezelfde schaal en G One’s staan er om bekend dat ze tamelijk snel slijten. Dat zal bij deze Bite’s waarschijnlijk niet anders zijn, maar je krijgt er veel grip, snelheid en comfort voor terug.

Prijs: € 59.90

Meer weten over de Schwalbe G One Bite? Kijk dan hier. 


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van