29-07-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Schwalbe G-One Ultrabite: dé gravelband voor Nederland? – Review

De Schwalbe G One is inmiddels een beetje de oervader van de gravelbanden te noemen, met name doordat hij zo lekker rolt op de weg en je er toch de onverharde paden mee op kan. Behalve als het modderig wordt, zoals bijna altijd het geval is in onze vaderlandse bossen. Dan loopt hij onmiddellijk vol en is het glibberen.

Al snel volgde dus de G One Bite, die nog steeds prima rolt en zich in een nat bos een stuk beter staande houdt, maar waarbij je nog steeds moet blijven opletten in de bochten. Nu is er de Schwalbe G One Ultrabite, met een zeer agressief profiel. We reden de 40 millimeter Evolution Line-uitvoering, hij is er tevens in 50 millimeter en beide breedtes zijn er ook in de goedkopere (want lagere TPI) Performance Line-uitvoering. Alleen de laatste is leverbaar als skinwall-uitvoering.

Monteren gaat gelukkig soepel en eenmaal op de paden maakt de G One Ultrabite zijn belofte absoluut waar: de grip is enorm. Je kunt je fiets vol vertrouwen plat gooien, de Schwalbe G One Ultrabite doet hierin nauwelijks onder voor een MTB-band. Het karakter van soepele roller, waar de G One allround zo om geroemd wordt, heeft wel wat geleden onder het agressieve profiel. Rollen doen ze prima, maar waar de Allround als een racebandje kan voelen en je met de Bite-uitvoering nog prima dertig kilometer per uur gemiddeld rijdt, voelt de Ultrabite op asfalt wel degelijk als een terreinband aan. Schwalbes suggestie om een Ultrabite vóór te combineren met een Bite achter, lijkt ons dan ook ideaal voor natte Nederlandse omstandigheden.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van