08-06-2022 - Nieuws, Wielrenblad

SCHWALBE NIEUWE G-ONE RS GRAVEL RACEBAND

De snelheid van de racefiets, maar dan met cyclocross grip: Na intensief ontwikkelen en testen, is Schwalbe trots om de nieuwe zeer speciale band toe te voegen aan hun gravelcollectie, namelijk de G-ONE RS. Schwalbe’s snelste gravelband.

G-ONE RS
G-ONE RS

2015, toen gravel nog een nieuw woord was met weinig betekenis voor veel fietsers, lanceerde Schwalbe zijn eerste speciale gravelband, de G-ONE Allround. Zeven jaar later is gravel uitgegroeid tot een volwaardig fietssegment met specifieke nieuwe producten, evenementen en een geest die de fietsgemeenschap een nieuw perspectief gaf.
Racing is altijd een zeer belangrijke drijfveer geweest voor Schwalbe, en de voortdurende evolutie van gravel racen biedt extra motivatie.
Nadat Amity Rockwell in 2019 Unbound won op een paar G-ONE Allround en werd tweede werd op de G-ONE R in 2021, werd duidelijk dat er meer snelheid nodig was.
Het middenstuk van de RS-band heeft een speciaal ontworpen schaalstructuur, zigzaggend, dat afhankelijk van de draairichting de berijder meer remkracht geeft of stuurgreep – en laat de band supersnel gaan. Om het voordeel te maximaliseren houd de G-ONE RS rekening verschillende rolrichtingen voor de voor- en achterwiel.

G-ONE R heeft grip, maar extra snelheid was het doel, nu heeft G-ONE RS 20% minder rolweerstand in vergelijking met de R. De inspiratie voor de grip kwam van Schwalbe’s eigen veldritband X-One-Speed.

Schwalbe innovatie techniek 101

Het Super Race-carcass werd voor het eerst geïntroduceerd in Schwalbe’s raceband: de PRO ONE. Het gaf snelheidsvoordeel, soepelheid, grip en lekbescherming. The technologie gaat nu over in de top Schwalbe MTB Racing
banden Racing Ralph en Racing Ray, met de overwinning op de 2022 Cape Epic onder het Speed ​​Company Racing van Lukas en Georg.

DE G-ONE RS IS BESCHIKBAAR IN DE VOLGENDE MATEN

  • 35 mm voor cyclocross frames en de nieuwe categorie van
  • Endurance Racefietsen, voor fietsen met minder bandenspeling
  • 40 mm voor iedereen die buiten zijn grenzen wil racen
  • 45 mm Schwalbe voor iedereen die op zoek is naar extra grip, snakebite bescherming en comfort, meer off-road gebruik

Houd rekening met:

Het gewicht van de berijder – Rijstijl – Waar je rijdt – Bandbreedte – velgbreedte

Bewezen bij Unbound

Nog voordat Schwalbe G-ONE RS zijn eerste editie van Unbound, was de band al race getest en bewezen tijdens serieuze gravelrace-actie bij de Girona’s, 200 km “The Traka” race. Nederlandse renner Ivar Slik pakte de overwinning in een adembenemende sprint na 6.26 uur racen.

Jasper Ockeloen won de Gravel Locos op G-One RS voor Ivar Slik na 7.16 uur racen.

Schwalbe: Voor elke fietser de perfecte band

Schwalbe ontwikkelt sinds 1973 fietsbanden. Technologie, innovaties, bandenontwerpen, ontwikkeling en testen vinden plaats op het Schwalbe-hoofdkwartier in Reichshof, Duitsland. Schwalbes partner Hung-A in Azië produceert exclusief alle banden. Schwalbe heeft baanbrekende normen gesteld op het gebied van fietsbanden met de modellen, Marathon, Racing Ralph, Magic Marry, PRO ONE en G-ONE R.

Naast het ontwikkelen en produceren van innovatieve fietsproducten, steekt Schwalbe een vergelijkbare hoeveelheid energie in ontwikkeling innovatieve oplossingen voor het recyclen van binnenbanden en banden, dit doen ze sinds 2011.

Een kleine waarschuwing:

De overgang van uw huidige gravelband aan de nieuwe Schwalbe G-ONE RS kan enige tijd duren raar aanvoelen. Als je, bijvoorbeeld, hebt genoten van het consistente, voorspelbare bochtengevoel van de G-ONE R. Dankzij het gelijkmatige profiel rondom. De nieuwe G-ONE RS geeft daarentegen geeft je directe feedback in bochten. Met twee uitgesproken profielsecties, die overgaan van het semi-gladde midden profiel naar het grip resulteert in onmiddellijke feedback naar de rijder. Zodra je met hogere snelheid bochten begint te nemen, raak je eraan verslaafd.

Snelheid buiten uw grenzen. VIP – u moet uw persoonlijke beste bandenspanning vinden.


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van