24-06-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Schwalbe Nobby Nic vernieuwd

Schwalbe heeft de Nobby Nic band volledig herzien en het vernieuwde model zal de Fat Albert vervangen. De derde generatie van deze band is zowel geschikt voor crosscountry als enduro en is vanaf nu ook tubeless te gebruiken. 

Volgens Schwalbe is de zijkant van de band extra beschermd tegen insnijdingen. Het merk gebruikt hiervoor de zogenoemde snakeskin technologie. Dit blijkt ook als je de band voor het eerst ziet, de zijwang lijkt namelijk enigszins op de huid van een slang. Volgens Schwalbe is de band hierdoor steviger en de zijwangen zijn moeilijker doordringbaar dan het geval is bij reguliere banden. De fabrikant claimt dat de nieuwe Nobby Nic banden 85% insnijbestendiger zijn dan banden zonder de Snakeskin technologie. 

Markus Hacmeyer is het hoofd Schwalbe’s Research & Development afdeling en meldt het volgende over de nieuwe Nobby Nice: ”Het is niet de snelste cross-country band, niet de sterkste enduro-band en ook niet de meest gripvolle modderband maar als we kijken naar een band die het best zijn werk doet onder alle omstandigheden, een band die nooit ongeschikt is, ongeacht de weersomstandigheden of de ondergrond, dan is er geen betere keuze dan de nieuwe Nobby Nic”.

De nieuwe Nobby Nic is leverbaar vanaf herfst 2014. De band is er in meerdere versies voor zowel 26, 650B en 29-er fietsen. De lichtste band komt uit op ongeveer 515 gram, de zwaarste op 725 gram. De prijzen voor de nieuwe band zijn overigens nog niet bekend gemaakt. Houdt voor meer informatie de website van Schwalbe in de gaten.

 

 van