06-09-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Schwalbe One verkrijgbaar

Fietsenbandenfabrikant Schwalbe heeft een nieuwe wedstrijdband ontwikkeld, welke door het leven gaat als de Schwalbe One. Deze benaming geeft treffend weer dat deze banden deel uit gaan maken van het topsegment op het gebied van wedstrijdbanden. Het merk produceert deze banden in een High-End fabriek, die uitsluitend voor de productie van de topband is ingericht. Dit draagt onder meer bij aan de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de banden. “De Schwalbe One is de snelste en meest betrouwbare wedstrijdband die we ooit hebben gemaakt” benadrukt de technisch directeur van Schwalbe, Holger Jahn.

De Schwalbe One heeft inmiddels zijn debuut gemaakt in de Tour de France. Profteams als Radioshack, AG2R en FDJ verschijnen tegenwoordig met deze band aan de start en zijn positief over de wedstrijdbanden. Dit wordt ook bevestigd door Jens Voigt van team Radioshack: “Ik ben zeer tevreden over de eigenschappen van de Schwalbe banden. Daarnaast hecht ik veel waarde aan een goede grip onder natte weersomstandigheden en zo’n zekerheid in de bochten heb ik bij klassieke tubes nog nooit beleefd”

De Schwalbe One wordt aangeboden als vouwband, klassieke tube en als moderne tubeless variant. De verschillende modellen zullen vanaf September 2013 verkrijgbaar zijn in de fietshandel. Kijk voor meer informatie even op de site. Daarnaast heeft Schwalbe ook een speciale actie op Facebook gelanceerd, bij deelname maak je kans op een set van deze banden.

Bandje 2

 van