14-04-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Schwalbe Pro One x Spartacus band ter ere van Cancellara

Zijn prestaties in klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, de Tour de France of op de tijdritfiets waren legendarisch. De talrijke overwinningen van Fabian Cancellara hebben hem tot een van de meest succesvolle wielrenners van de laatste decennia gemaakt. Nu heeft Schwalbe met én voor Cancellara zijn eigen Schwalbe Pro One band ontwikeld – de Schwalbe Pro One x Spartacus.

De raceband is volledig wit, gebaseerd op de witte trui van de wereldkampioen tijdrijden, met meerdere kleuraccenten die naar de unieke carrière van “Spartacus” verwijzen. Cancellara is tweevoudig Olympisch kampioen tijdrijden, viervoudig individueel wereldkampioen tijdrijden en is winnaar van talloze lenteklassieker – drie keer Parijs-Roubaix, drie keer de Ronde van Vlaanderen en één keer Milaan-Sanremo. In de Tour de France reed hij in totaal 29 dagen in de gele leiderstrui.

Fabian Cancellara: “Ik ben superblij en trots. Ik ben erg blij dat ik samen met Schwalbe iets voor de gemeenschap heb gecreëerd. De band is echt uniek met een heel persoonlijk tintje. Het is iets dat nog niet eerder bestond.”

De Schwalbe x Spartacus is gebaseerd op Schwalbe Pro One, de absolute high-end racefietsband in het Schwalbe-assortiment. De Pro One is speciaal ontworpen voor tubeless gebruik zonder binnenband en is ontwikkeld voor maximale prestaties in alle grensgebieden. Een witte basiskleur maakt hem net als Fabian uniek. De drie gekleurde strepen geel, blauw en rood geven hem een ​​persoonlijke race tint.

De drie gekleurde strepen vertellen hun eigen verhaal: de rode streep staat voor de Zwitserse vlag, de gele streep eert Fabian’s 29 dagen in de leiderstrui van de Tour de France en de blauwe streep staat voor de Ronde van Vlaanderen. Samen staan de kleuren blauw, geel en rood voor de vlag van West-Vlaanderen. Een omgeving waar Cancellara persoonlijk en door vele emotionele momenten in de race zeer dierbaar is geworden in de harten van de lokale bevolking. Zijn aandacht voor detail was de basis van zijn succes en daarom is het Pro One-label van de band in de drie kleuren ontworpen.

“Mijn eerste rit met de witte banden in Spanje was een ware show. Iedereen keek, of het nu wielrenners of toeristen waren. Toen merkte ik dat niemand naar me keek, zoals vaak het geval is, en dat iedereen alleen maar naar mijn witte banden staarde”, lacht Cancellara.

Schwalbe Pro One x Spartacus

De Schwalbe Pro One x Spartacus in maat 28-622 is alleen verkrijgbaar via de webshop op Fabian Cancellara’s website, zie hier de website. Dit is een limited edition en hiervan zijn 2.000 stuks verkrijgbaar. Het kost 72,90 euro.

Dit is de Schwalbe Pro One x Spartacus

  • Tubeless: de high-end racefietsband speciaal ontworpen voor gebruik zonder binnenband voor maximale prestaties
  • Addix Race compound voor minimale rolweerstand en maximale grip
  • Het Super Race karaks (Souplesse-constructie) biedt maximaal comfort en soepel rijgedrag tijdens het rijden.
  • Zeer goede Schwalbe lekbescherming dankzij V-Guard

Meer over Schwalbe en de Pro One? Lees hier de website van Schwalbe.

Wij gaan deze nieuwe banden testen en reviewen in het aankomend blad Wielrenblad #2 2022. Houd onze kanalen in de gaten voor deze release.


Wielrenblad #1 2022 is te bestellen in de webshop. Zie hier de webshop. Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van