30-04-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Schwalbe wordt sponsor van het NK Gravel

Schwalbe, de vertrouwde keuze voor veel renners in het gravelpeloton, kondigt met trots aan dat zij zich als sponsor verbinden aan de Merida NL Gravel Series. De G-One R en G-One RS banden hebben hun succes al bewezen met overwinningen in prestigieuze races zoals Unbound Gravel, The Traka en Gravel Locos, en met twee podiumplaatsen bij het recente Nederlands Kampioenschap Gravel voor vrouwen. Schwalbe’s vroege betrokkenheid bij de gravelsport, door zowel de ontwikkeling van gespecialiseerde banden als het ondersteunen van lokale initiatieven en Nederlandse gravelprofessionals, maakt de sponsoring van de NL Gravel Series een natuurlijke en strategische stap voorwaarts.

De Merida NL Gravel Series, bestaande uit vier gravelraces in Aalten, Zandvoort, Epe en Meerveld, biedt een platform voor competitie en gemeenschapsgevoel. Elke race biedt de kans om punten te verzamelen voor het algemeen klassement. De race in Meerveld heeft bovendien de eer om het officiële NK Gravel te hosten. Alle renners met een (start)licentie kunnen deelnemen aan de wedstrijden van de NL Gravel Series, met inschrijving via de website van de KNWU. Schwalbe’s betrokkenheid bij de NL Gravel Series weerspiegelt de toewijding van de bandenfabrikant aan de toegankelijkheid van de Series en de ondersteuning van renners op elk niveau, van wereldkampioenen tot recreatieve fietsers.

Voor degenen die de voorkeur geven aan avontuur boven competitie, bieden de GPS Gravel Rides een kans om de mooiste paden te verkennen en nieuwe gebieden te ontdekken. Elke lokale organisatie heeft een unieke en verrassende route gecreëerd, die start bij de wedstrijden, zodat deelnemers de sfeer kunnen proeven voordat zij aan hun tocht beginnen. “Get there”, de slogan van Schwalbe, vangt de essentie van deze evenementen perfect. Het gaat erom te beginnen en je doel te bereiken, ongeacht het pad dat je kiest.

De wedstrijden van de NL Gravel Series

  • 02 juni: Aalten
  • 16 juni: Zandvoort
  • 14 september: Epe
  • 28 september: Meerveld (NK Gravel)

Check hier voor meer informatie.

 van