02-05-2016 - Mountainbiken, Nieuws

SDG Components: Stijl & techniek

Geïnspireerd in de vroege negentiger jaren in Californië door de action sport scene ontwikkelde SDG Components zich tot een grote speler in de wereldwijde zadelmarkt. Sinds de oprichting weten de designers clichés te doorbreken en ontwikkelden zij o.a. het eerste volledige carbon zadel.

Deze nieuwe ontwikkeling van SDG bracht een revolutie in de zadel/zadelpen verbinding met de I-Beam technologie. Jaarlijks ontwikkeld SDG nieuwe modellen en het nieuwste op zadel gebied op dit moment is het model I-Fly 2.0 / I-Beam.

Een zadel met een minimalistisch design maar wel licht en sterk, uitermate handig voor zowel downhill als alle andere wedstrijd disciplines. De eigenschappen van het nieuwe SDG I-Fly 2.0 zadel zijn het Flat Forward dek, wat ervoor zorgt dat je makkelijk je positie kunt kiezen, de Rear Buzz-Cus zorgt voor meer ruimte tussen de band en de onderkant van het zadel, een lagere glasfiber basis, EVA foam, een uit twee delen bestaand dek met kevlar zijkanten, en de I-Beam technologie, een monorailontwerp wat zorgt voor een nauwkeuriger afstelling, en ondanks het lichte gewicht van 155 gram is het SDG I-Fly 2.0 toch een sterker zadel. Het zadel is in vier verschillende kleuren leverbaar.

Voor meer informatie bezoek je de website van Cosmic Sports.

Word-abonne---banner---UpDown

 van