31-08-2011 - Windsurfen, Nieuws

Sea Shepherd-ship Brigitte Bardot in Nederland

Het actieschip van de Sea Shepherd Conservation Society, Brigitte Bardot komt van 1 tot en met 12 september naar Amsterdam. De futuristisch ogende interceptor zal donderdag 1 september in de ochtend aanmeren aan de Oostzijde van de pier aan de Tt. Neveritaweg (NDSM-terrein). De Brigitte Bardot maakt een tussenstop in Nederland voordat zij richting Australië vaart voor de aankomende anti-walvisvaartcampagne.

Bezoek
Belangstellenden kunnen vanaf 1 tot en met 4 september het schip bezichtigen aan de Oostzijde van de pier aan de Tt. Neveritaweg (NDSM-terrein). Daarna ligt het schip van 5 tot 12 september aan de Javakade (Java eiland) in de IJhaven. Bezoekers zijn elke dag welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.

Gojira
De Brigitte Bardot is ook bekend als de Gojira uit de sucessvolle Discovery Channelserie Whale Wars. De interceptor speelde een belangrijke rol tijdens de afgelopen Antarctica campagne Operation No Compromise. Dankzij haar fenomenale snelheid wist zij de walvisvloot tijdig te lokaliseren waardoor de andere Sea Shepherdschepen Steve Irwin en Bob Barker aan konden sluiten en de walvisjacht compleet aan banden legden.

Brigitte Bardot
Op 25 mei 2011 werd de Gojira omgedoopt tot de Brigitte Bardot. Het schip werd vervolgens ingezet in Libische wateren om illegale tonijnvissers op te sporen tijdens Operation Blue Rage. Hierna is de Brigitte Bardot richting de Deense Faeröer Eilanden gevaren om deel te nemen aan Operation Ferocious Isles, een campagne gericht tegen de barbaarse griendenjacht.

 van