25-04-2017 - Surfen, Nieuws

Sea Sick Surf Filmfest

Zaterdag 13 mei zal het Sea Sick Surf Filmfest plaats vinden in de FC Hyena Bioscoop in Amsterdam. Hier zal de lang verwachte Patagonia documentaire Fishpeople in premiere gaan. Regisseur Keith Malloy laat in deze film de transformatieve effecten van de oceaan zien met daarbij een korte bonus over freesurfer Dave Rastovich.  

Naast Fishpeople kan je deze avond ook nog genieten van Sea Lone en zal de avond afgesloten worden met Men of Wood and Foam. Het Sea Sick Surf Filmfest is de filmavond voor de echte surf fanaat. Zorg ervoor dat jij op tijd een kaartje weet te bemachtigen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van FC Hyena.

Hieronder staat alvast een sneak peak van de films die getoond zullen worden.

FISHPEOPLE

Voor sommige mensen is de oceaan een gevreesde en gevaarlijke plek. Voor andere is het een uitgestrekte wereld van plezier, vrijheid en kansen, waar je volledig tot jezelf kan komen. Patagonia presenteert Fishpeople, geregisseerd door Keith Malloy. Fishpeople vertelt de verhalen van een cast vol unieke personen die hun leven hebben aangepast aan het leven op zee. Van surfers, speervissers en lange afstand zwemmers tot een mijnwerker en een groep risicojongeren in de straten van San Francisco. Het is een film die gaat over wat tijd in de zee voor invloed op iemand heeft.
Regie: Keith Malloy

SEA LONE

Een droom die wordt werkelijkheid. Een zoektocht naar de perfecte points in Sri Lanka met Seea babes Lola Mignot, Karina Rozunko, Sierra Lerback en fotograaf Luki O’Keefe. Lange lijnen ontmoeten lange boards. Sea Lone is een onwijs vet, tropisch surf avontuur.

Regie: Luka Merli

MEN OF WOOD AND FOAM

Men Of Wood & Foam’ neemt je mee door de geschiedenis van het Australische surfboard shapen en volgt het verhaal van zes vrienden uit Brookvale. Een gouden eeuw waar surfen evolueerde tot een sport met een geheel eigen cultuur, muziek, films, mode en helden. vanuit een kleine fabriek aan de rand van hun favoriete surfspots Dee Why Point en Fairy Bower. Deze pioniers werden later bekend als de Brookvale Six.

Regie:  Phil Jarrett

Bestel nu jouw kaartje via Sea Sick Surf. Tijdens het Filmfest zullen er twee fair trade swimwear producten (Men/ Women) van Patagonia verloot worden.

Fairtrade

 

 van