05-02-2018 - Skiën, Nieuws

Seasucker ski- en snowboarddrager

Over het algemeen zijn reguliere dakdragers een last; het staat lelijk op je bolide en maakt een irritant geluid. En vaak zit je vast aan een vaste montage wat redelijk bewerkbaar is met (de-)montage. Seasucker is hier een antwoord op. Een gemakkelijke manier om zowel de ski’s als de snowboards mee te nemen op wintersport.

De vacuüm cups van deze dakdrager plaatst men direct op het dak. Er is dus geen dakrails nodig voor dit systeem. De lengte van het dak is bepalend voor hoever de twee dragers uit elkaar staan. De ski’s of snowboards worden vervolgens tussen de dragers geklemd. Het gedeelte waar de ski’s of snowboards tussen worden geklemd is 60,96 cm breed. Het systeem kan vervolgens ook op slot worden gedaan zodat de ski’s niet zomaar te verwijderen zijn.

Het werkt op basis van vacuüm cups, welke ook gebruikt worden in de bouwindustrie bij het plaatsen van ramen, die rechtstreeks op het dak geplaatst kunnen worden. Elke vacuüm cup is voorzien van een heel klein pompje waarmee de Seasucker kan worden gefixeerd op het dak van je auto.

Het grote voordeel van de zachte vacuüm cups is dat het ook op rondingen kan worden bevestigd, hierdoor is het inzetbereik groot. Je kan de Seasucker zelfs monteren op de achterkant van de auto, verticaal en horizontaal. Dus de kleinste tweezitter kan worden ingezet om naar je favoriete winterbestemming te gaan.

Voor meer informatie kijk op de website van de seasucker.

 van