05-01-2016 - Surfen, Nieuws

Sebastian Williams wint de 2015 Quiksilver King Of The Groms

Quiksilver King Of The Groms is misschien wel een van de tofste wedstrijden voor surfers onder de de 18 jaar. Over het hele internet gingen er filmpjes van het evenement en meer dan 50.000 kijkers hebben in de tweede ronde gestemd op de riders. Quiksilver landde uiteindelijk met de 10 beste groms op een strand in Brazilie. 

Een lang weekend met de 10 beste groms volgde. Met Jesse Mendes als tourgids en Matt Hoy als spiritueel gids, reden de groms rond op het Braziliaanse eiland Fernando de Noronha in aangepaste duin buggies, feestte op Braziliaanse BBQ’s, slurpte aan frisdrank en surfde de sterren van de hemel zoals nog nooit iemand dit had gedaan op deze leeftijd.

Quiksilver grom

Perfecte drie tot vier foot zandbodem golven en een topklasse reefbreak rolde met tientallen golven te gelijk binnen. Het was vanaf het begin duidelijk dat het kiezen van een uiteindelijke winnaar geen eitje zou worden. Maar er moest een koning gekroond worden en wanneer de rook van het water was opgetrokken was er een onbetwiste winnaar: Sebastian Williams. Een half Mexicaans, half Zuid-Afrikaans mirakel verdiende volkomen terecht de dikke cheque van 20.000 Dollar, dikke airs en combinaties het was er allemaal. Naast de dikke geldprijs maakt hij nu ook deel uit van het Quiksilver team. Tweede werd Samual Pupo en hengelde de 10.000 dollar cheque binnen. Net als Sebastian, beschikt Sammy over alles om in de toekomst een surfspecialist te worden.

Dankzij Drink Up en Sony Xperia waren er nog verschillende andere prijzen te verdelen. Sammy Pupo won nog eens 1000 dollar tijdens een air wedstrijd, Kain Martin won de rail wedstrijd en won zo ook 1000 Dollar. Daarnaast wonnen Sandon Whittaker en Malakai Martinez respectievelijk de combo wedstrijd en de expression session.

In 2016 gaat Quiksilver door met een andere naam voor de wedstrijden: De Quiksilver Young Guns en zal compleet worden gemaakt met wedstrijden in ski en snowboard.

 van