20-02-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Seeking Cloud 9 Freestyle actie met Liam Whaley

Seeking Cloud 9, Freestyle actie met Liam Whaley. SC9 is de nieuwe serie van Liam Whaley in samenwerking met Cabrinha en Brunotti. 

https://www.youtube.com/watch?v=wZgIkw23SWc

Liam Whaley

Liam Whaley werd geboren in 1996 en begon op vroege leeftijd met kiten. Elk jaar gingen Whaley en zijn vader naar Combuco (Brazilië) om te trainen. Op dertienjarige leeftijd verhuisden ze naar Tarifa, waar Whaley zijn freestyle talent verder ontwikkelde. Op zestienjarige leeftijd werd Liam vierde in de wereldranking, een jaar later tweede en in 2015 zelfs wereldkampioen.

2016 begon voor Liam met een zware knieoperatie waardoor de wereldtitel niet verdedigd kon worden. Voor 2017 is hij er weer helemaal klaar voor. Met Cabrinha en Brunotti als sponsoren beschikt Liam over het juiste materiaal om dit jaar weer voor de eerste plaats te gaan. Benieuwd naar de samenwerking tussen Liam en Brunotti? Klik dan hier.

Seeking Cloud 9 Series

Seeking Cloud 9 2 Tijdens het trainen in Griekenland had Liam het idee om naar een van de vetste kitespots ter wereld te gaan en daar een nieuwe freestyle video te schieten. Maar na wat overleg realiseerde hij zich dat bijna elke freestyle video hetzelfde is, tijd voor iets anders! En dit keer niet alleen gericht op de kiters, maar ook voor mensen die niks met de sport hebben.

Seeking Cloud 9 is een serie waarvan elke episode rond de 10 minuten duurt. Elke aflevering wordt geschoten op een andere locatie wereldwijd.

De eerste aflevering is opgenomen in Griekenland. Liam trainde hier augustus 2016. Liam zegt: ‘De spots waren werkelijk fantastisch. Griekenland biedt perfecte omstandigheden, de meest stabiele wind en spiegelvlak water. Daarnaast zijn de Grieken super gastvrij!’

Houd de website in de gaten voor de nieuwste afleveringen van Seeking Cloud 9. Benieuwd waar Liam mee vaart? Check Cabrinha en Brunotti voor meer informatie!

Seeking Cloud 9 3

 

 

 

 van