01-11-2010 - Skiën, Nieuws

Seizoen in Whistler BC, #1

Whistler Blackcomb, ik weet precies waar het ligt, hoeveel sneeuw er valt per seizoen (ruim 10 meter gemiddeld), ik weet welke skifilms er zijn opgenomen en ik weet dat ik er wil skien. Na een paar jaar van uitstellen gaat het er nu dan echt van komen, ik ga een seizoen in de skischool van Whistler Blackcomb werken! Beter gezegd, ik ga een seizoen lang poeder skien in Whistler Blackcomb. Met ruim 8000 hectares skibaar terrein, 37 liften en 1600 meter vertical is Whistler een zwaargewicht in de Noord-Amerikaanse ski-industrie. Het fameuze park, de powderbowls, het nachtleven, ik ga het allemaal meemaken.

 


Goede berichten over een record sneeuwval aankomende winter vanwege de Golfstroom El Nina. Volgens meteorologen betekend deze golfstroom een koudere winter met heel veel sneeuw! De eerste sneeuw is reeds gevallen in Whistler en voor de komende week is nog een halve meter sneeuw voorspeld. Op 25 november gaat het dan officieel los in Whistler Blackcomb, maar met een beetje geluk en nog wat sneeuw kan het gebied misschien al een week eerder open, fingers crossed. Ik ga tijdens mijn seizoen in Whistler een blog bijhouden op white.soulonline.nl waarin alle noemenswaardige avonturen en belevenissen zullen worden beschreven, inclusief de (poeder)shots.

 


Tom van der Burg is Landesskilehrer en werkte ondermeer in Sankt Anton am Arlberg, Oostenrijk, Mount Hutt, Nieuw Zeeland en Niseko, Japan. Heupdiepe poeder maakt Tom heel erg blij, maar een strak geprepareerde piste gaat hij ook niet uit de weg.

 

Tom van der Burg wordt ondersteund door: Dynastar/Lange, Liberty ski’s, SHRED Optics en Slytech Protection.

 


White freeski magazine – Abonnee worden?

 van