10-11-2010 - Skiën, Nieuws

Seizoen in Whistler BC, #2

 

Ik ben er, Whistler Blackcomb, British Columbia. De autorit van Vancouver naar Whistler via de Sea to Sky Highway is een van de mooiste routes die ik heb gereden, de oceaan, de ruige bossen en de steile bergtoppen maken deze snelweg een geweldige ervaring!

Is Whistler zo geweldig als in de skifilms? Ja, zelfs zonder meters sneeuw is het een magisch ski(dorp). Je voelt dat Whistler skien en snowboarden ademt. Het skigebied Whistler Blackcomb opent officieel 25 november 2010, maar in het dorp spreekt men over volgende week, zo rond 20 november. Vanaf 1000 meter heeft het al redelijk wat gesneeuwd, op de top ligt er nu 100 cm sneeuw. In het dorp, dat op 675 meter ligt, is het nog volop herfst. De bomen hebben hun herfstbladeren nog en het is vooral nat. De sneeuwgrens, die zo rond 1000 meter ligt, gecombineerd met de herfstkleuren, geeft wel een geweldig aanzicht vanuit het dorp.

Het dorp is op het moment dichtbevolkt met vooral Australische en Engelse jongeren tussen de 18 en 25 die allemaal op zoek zijn naar onderdak en werk. Solliciteren, websites checken en veel stressen totdat een baan en een dak boven het hoofd geregeld zijn. Bij het aanzien van lange rijen voor een bar of restaurant om een baantje als bordenwasser te bemachtigen, besef ik weer eens hoe fijn het is om skileraar te zijn en werk en onderdak heel eenvoudig via de skischool van te voren te kunnen regelen!

De komende week zal voor mij een vrij relaxte zijn, uniform ophalen, de boel verkennen en hopelijk zeer binnenkort skien. De weersvoorspellingen zijn goed, sneeuw is onderweg dus hopelijk is dat een voorteken voor een seizoen vol met pow!

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie value=”http://www.youtube.com/v/_Hqdkp5UT4I?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”><embed src=”http://www.youtube.com/v/_Hqdkp5UT4I?version=3″ type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” allowScriptAccess=”always” width=”640″ height=”390″></object>

De eerste sneeuw ligt er al een tijdje, check dit filmpje van 27 oktober!

Tom van der Burg wordt ondersteund door: Dynastar/Lange, Liberty ski’s, SHRED Optics en Slytech Protection.

De eerste aflevering gemist? Klik hier.

 van