22-11-2010 - Skiën, Nieuws

Seizoen in Whistler BC, #3

 

‘Whistler opent 6 dagen eerder dan gepland, op 19 november 2010 vanwege goede sneeuwcondities en lage temperaturen’. Twee dagen voor de opening begint het ineens te dumpen en er is ruim 40 cm sneeuw gevallen in 24 uur. Geweldig nieuws, 6 dagen eerder op de ski’s dan gepland.

Ik heb er nu twee dagen skien op zitten op Whistler Mountain ( Blackcomb opent 25 november) en ik moet zeggen dat ik begin te begrijpen waarom dit skigebied al meerdere keren verkozen is tot beste skigebied van Noord Amerika. Het feit dat er nog meer een aantal liften open zijn, maakt het skigebied een stuk kleiner, desondanks zijn er genoeg pistes en terrein om je te vermaken. Vanuit de Whistler Village gondel heb je een goed uitzicht op alle het offpiste terrein en de ontelbare pistes die tussen de bomen naar beneden slingeren.

 
Op het moment staat er een arctische noordenwind die er voor zorgt dat de gevoelstemperatuur op de berg tussen de -25 en -30 graden celcius ligt, zeer koud voor deze tijd van het jaar aangezien het nog niet eens ‘echt’ winter is. De kou zorgt tevens voor prachtig hogedrukweer, maar gelukkig wordt het over een paar dagen milder en komen er meerdere stormfronten op gang. Aan het eind van deze week wordt er tussen de 50-75 cm sneeuw verwacht, zo’n dump zou het skiseizoen geweldig op gang helpen. Ik hoef de volgende twee weken nog niet aan het werk dus een mooie dump zou voor mijzelf ook geweldig zijn om het skiseizoen goed in te luiden. Duimen dus en verder genieten van het prachtige weer en de perfecte pistes.

Video van de openingsdag:

 van