04-02-2011 - Skiën, Nieuws

Seizoen in Whistler BC, #6

Na een zeer drukke periode eindelijk wat tijd om zelf te skien! Trees, steeps en powder, het is allemaal te vinden in Whistler Blackcomb. Dus dat is ook precies waar ik naar op zoek ging. Helaas was het erg warm in januari en kwam er wel veel neerslag omlaag, maar het meeste was regen en/of natte sneeuw. De zware sneeuw zorgde ervoor dat je meestal hard moest werken voor je bochten. Stormachtige wind zorgde er ook vaak voor dat skien meer op een Noordpoolexpeditieleek dan een dagje skien in een van de mooiste skigebieden ter wereld. In de bomen was het meestal wel goed te doen, maar hogerop in de Alpine was het vaak slecht weer. Het rijden tussen de bomen werd dus mijn favoriete bezigheid op mijn vrije dagen. Hopelijk wordt het binnenkort wat kouder zodat ik weer kan genieten van de wereldberoemde Canadese poedersneeuw in Whistler.

Morgen staat er eerst iets anders op het programma. De Peak to Valley Race 2011 is zoals de naam al verraad en race van de top van Whistler tot in het dal. Met 1443 verticale meters, 180 GS-poorten en meer dan 5 kilometer piste is het een van de heftigste races in British Columbia. En het goede nieuws is dat ik een startbewijs voor deze jaarlijkse traditie in Whistler heb. Morgen is het zover en eerlijk gezegd maak ik me een klein beetje zorgen aan gezien ik nooit meer dan 45 poorten in reuzenslalom heb geskied… De startnummers worden uitgegeven aan hand van leeftijd van de deelnemers, dus de oudere skiers gaan als eerste en de jongere als laatste. Het komt er op neer dat ik een erg hoog startnummer zal hebben, alsof het nog niet lastig genoeg is! Als ik ongedeerd beneden kom dan zorg ik dat er snel een nieuwe blog met foto’s online komt!

 van