03-05-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Selle Italia lanceert nieuwe offroad zadels : X-LR

Samen met Mathieu van der Poel lanceert Selle Italia de X-LR offroad zadels. De X-LR zadels bieden ongeëvenaarde efficiëntie, weergaloze prestaties en hebben een schitterend design.

De X-LR is speciaal ontworpen voor offroad gebruik. Productspecialisten, ontwerpers en atleten creëerden samen een nieuw tijdperk op het gebied van offroad zadels.

Ergonomie en comfort

De vorm van de X-LR is typerend, de neus van het zadels wijst naar beneden. Hierdoor ontstaat er een fijne zitpositie tijdens het klimmen. De X-LR heeft een double-density padding, dit houdt in dat de neus van het zadel 20% zachter is dat de rest van het zadel. Dit biedt comfort bij het klimmen. Daarnaast is er een schokdemping in de carbon rail gemaakt, deze techniek komt uit de Formule 1 en is toegepast om trillingen op te vangen. Dit maakt het zadel comfortabel.

Aircross Technology

De X-LR Air Cross zadels hebben een speciaal zadeldek met Aircross Technology. Met deze techniek wordt een extra laag toegevoegd. De onderste laag van het zadeldek biedt precies het juiste comfort en de buitenste laag is de cover van het zadel. Deze is waterproef en bestand tegen het schuren van zand en grind. De randen van het zadel zijn gemaakt van extra stevig materiaal.

Kortom, met de X-LR ontstaat een nieuw tijdperk op gebied van offroad zadels.

De X-LR serie bestaat 6 uit modellen, het verschil tussen deze modellen is het materiaal en daarmee ook het gewicht. Het topmodel is de X-LR Kit Carbonio Superflow, dit zadel weegt slechts 129 gram is kost €239,90. De voordeligste is de X-LR Air Cross met een advies verkoopprijs van €89,90.

Meer informatie is te vinden op de website van Sella Italia

 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van