03-05-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Selle Italia lanceert nieuwe offroad zadels : X-LR

Samen met Mathieu van der Poel lanceert Selle Italia de X-LR offroad zadels. De X-LR zadels bieden ongeëvenaarde efficiëntie, weergaloze prestaties en hebben een schitterend design.

De X-LR is speciaal ontworpen voor offroad gebruik. Productspecialisten, ontwerpers en atleten creëerden samen een nieuw tijdperk op het gebied van offroad zadels.

Ergonomie en comfort

De vorm van de X-LR is typerend, de neus van het zadels wijst naar beneden. Hierdoor ontstaat er een fijne zitpositie tijdens het klimmen. De X-LR heeft een double-density padding, dit houdt in dat de neus van het zadel 20% zachter is dat de rest van het zadel. Dit biedt comfort bij het klimmen. Daarnaast is er een schokdemping in de carbon rail gemaakt, deze techniek komt uit de Formule 1 en is toegepast om trillingen op te vangen. Dit maakt het zadel comfortabel.

Aircross Technology

De X-LR Air Cross zadels hebben een speciaal zadeldek met Aircross Technology. Met deze techniek wordt een extra laag toegevoegd. De onderste laag van het zadeldek biedt precies het juiste comfort en de buitenste laag is de cover van het zadel. Deze is waterproef en bestand tegen het schuren van zand en grind. De randen van het zadel zijn gemaakt van extra stevig materiaal.

Kortom, met de X-LR ontstaat een nieuw tijdperk op gebied van offroad zadels.

De X-LR serie bestaat 6 uit modellen, het verschil tussen deze modellen is het materiaal en daarmee ook het gewicht. Het topmodel is de X-LR Kit Carbonio Superflow, dit zadel weegt slechts 129 gram is kost €239,90. De voordeligste is de X-LR Air Cross met een advies verkoopprijs van €89,90.

Meer informatie is te vinden op de website van Sella Italia

 

 van