SERIAL 1 LANCEERT DE SWITCH/MTN

Hun nieuwste elektrische mountainbike Switch/MTN is ontworpen voor actieve avonturiers die een snelle, leuke en veelzijdige manier willen om de natuur te verkennen en van elke rit willen genieten. 

Serial 1 lanceert de SWITCH/MTN, een hardtail e-MTB die klaar is voor elk off-road avontuur. Hij is helemaal opnieuw van de grond af ontworpen met dezelfde engineering en aandacht voor details als waar Serial 1 bekend om staat. De SWITCH/MTN is gemaakt voor actieve avonturiers die een snelle, leuke en veelzijdige manier willen om de natuur te verkennen. De SWITCH/MTN is perfect voor off-road gebruik en levert de prestaties die een ervaren rijder nodig heeft. Hierbij zorgen de zorgvuldige aandacht voor geometrie en componenten ervoor dat Serial 1’s nieuwste e-MTB net zo toegankelijk is voor ervaren rijders als voor diegene die net beginnen met hun off-road avontuur. 

SERIAL 1 SWITCH/MTN
SERIAL 1 SWITCH/MTN


“Het grootste deel van onze wereld is onverhard,” zegt Aaron Frank, Brand Director bij Serial 1. “Bosweggetjes, ruiterpaden, singletracks, crossparken, slingerende afdalingen – er zijn zoveel geweldige bestemmingen om op twee wielen te verkennen. De prestaties van de SWITCH/MTN zijn hiervoor perfect met zijn krachtige motor, grote accu, volledig instelbare voorwielophanging en een groot bereik aan versnellingen.

De SWITCH/MTN heeft dezelfde basis als Serial 1’s bekende /CTY fietsen en maakt gebruik van dezelfde Brose S Mag middenmotor en een eigen, super-compact accu systeem om massacentralisatie te optimaliseren en daarmee optimaal rijgedrag te garanderen. De SWITCH/MTN heeft een specifieke off-road geometrie en een reeks aan trail-waardige technologie om een uitzonderlijk competente off-road fiets te creëren. SR Suntour’s eersteklas ZERON35 BOOST AIR volledig instelbare verende voorvork absorbeert grote klappen en kleine hobbels met souplesse. Michelin’s E-Wild MTB-banden leveren daarbij de benodigde grip. Een TranzX dropper zadelpen laat de SWITCH/MTN rijder de zithouding direct aanpassen voor veilige afdalingen en comfortabele ritten. De nieuwe e-MTB van Serial 1 is uitgerust met SRAM’s SX Eagle componenten met 1×12 cassettes die worden aangestuurd met e-bike-specifieke single-click trigger shifters om altijd in de juiste versnelling te rijden. Het remsysteem is al even geavanceerd met TRP Slate T4 hydraulische schijfremmen. Deze heeft krachtige vierzuiger remklauwen met grote 203 mm remschijven voor constante prestaties, zelfs op de langste en snelste afdalingen. 
Al deze techniek is geweldig, maar wat SWITCH/MTN echt onderscheidt van andere e-MTB’s is de mate van comfort en gemak die in deze categorie niet standaard is. Volledig geïntegreerde LED verlichting, inclusief onze eigen BAF (Bright As F***) koplamp en high-viz RAT (Rearward Awareness Technology) combinatie van achterlicht en remlicht, verhogen zowel de veiligheid als de functionaliteit. Bovendien biedt de SWITCH/MTN, net als alle 2022 Serial 1 e-bikes cloud connectiviteit via de Serial 1 app, die ontwikkeld is met Google Cloud, om essentiële ritgegevens vast te leggen en de beveiliging en veiligheid te verbeteren. Zo is het makkelijker dan ooit om van elke trail te genieten.

Over Serial 1

Serial 1 biedt eersteklas elektrische fietsen die worden gekenmerkt door intelligent en mensgericht design. Ze worden gemaakt met behulp van de meest geavanceerde fietstechnologie om de meest eenvoudige en intuïtieve manier te creëren om het plezier, de vrijheid en het directe avontuur te ervaren tijdens het rijden met een elektrische fiets met trapondersteuning. Ga voor meer informatie naar https://serial1.eu.


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoerWord abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van