24-11-2014 - Surfen, Nieuws

Shapeshifting surfboard

Technologie bedrijf Airbag labs uit Melbourne werkt samen met Jack Robinson om een ‘ShapeShifting surfboard’ te ontwikkelen. 

Stel je voor dat jou surfboard zich aanpast aan de veranderende swell en zee condities? De toekomst is nu, zeggen de ontwerpers en ingenieurs achter de ShapeShifting project.

“The design works by utilizing a conductive aerographene, as the lightest material ever created,” verteld Nick Wright, concept desinger bij Airbag Labs.

“As you pass electric current through it, it expands and contracts. Using a touch-sensitive display you can localize the change on the nose, the rails, and the tail to wherever conditions you’re in.”

De mogelijkheid om aan te passen aan de surf condities klinkt als een wereldwonder, maar dat is het volgens de makers niet. De ontwikkelaars geloven dat ShapeShifting Surfboard, met zijn inklapbare vinnen en vorm veranderende buitenkant, een echte ‘game changer’ wordt.

Het idee maakt deel uit van het Oakley Future Sport Project. De tekeningen zijn geladen in 3D software en het gehele concept begint vorm te krijgen.

Noem het tijdverspilling, noem het geldverspilling, we gaan het zien. Benieuwd zijn we zeker, sceptisch ook. Of hier behoefte aan is valt over te speculeren. We wachten het rustig af, eerst zien, dan geloven.

[youtube id=”3MfykuBuobA”]

 van